Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Milijun vozila sa sustavom automatskog kočenja

Autor: Object(eZContentObjectAttribute) Objavljeno: 09.08.2013. 16:33

Volvo 

Milijun vozila sa sustavom automatskog kočenja

Volvo je nedavno isporučio milijunti automobil opremljen inovativnim sustavom automatskog kočenja, a tehnologija je nekoliko puta potvrđena u području automobilske sigurnosti.

Volvo tehnologija automatskog kočenja uključuje nekoliko svjetskih inovacija: standardni city safety sustav koji radi pri brzinama do 50 km/h, collision warning sustav upozorenja na udarac s funkcijom automatskog kočenja te sustav detekcije pješaka i biciklista s funkcijom automatskog kočenja.

Nekoliko sigurnosnih istraživanja dokazalo je da naša inovativna tehnologija automatskog kočenja može smanjiti rizik od naleta na stražnji dio vozila za više od 20 posto. Milijun Volvo vozila sa sustavom automatskog kočenja na cestama vode nas bliže našem dugoročnom cilju da do 2020. godine nitko ne bi trebao smrtno stradati ili biti teško ozlijeđen u novom Volvo automobilu,“ izjavio je Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik Volvo Car grupacije.

Učinkovitost Volvo pristupa sigurnosti je nekoliko puta potvrđena:
-Djelotvornost inovativnog city safety sustava, koji nudi automatsko kočenje pri manjim brzinama kretanja, dokumentirana je u izvještaju instituta IIHS za 2011. (Insurance Institute for Highway Safety), koji je potvrdio značajno smanjenje odštetnih zahtjeva.

-Slična studija švedske osiguravajuće kuće Volvia iz 2012. godine pokazala je da Volvo modeli opremljeni city safety sustavom sudjeluju za 23 posto manje u naletima na stražnji dio vozila u odnosu na vozila koja taj sustav ne posjeduju.

-Istraživanje švedske osiguravajuće kompanije Folksam dokazalo je da city safety smanjuje ozljede ljudi u vozilima na koje neko Volvo vozilo naleti straga za čitavih 64 posto. U situacijama kada je city safety bio aktiviran, a udarac nije potpuno izbjegnut, zabilježeno je smanjenje ozljeda za 40 posto.

-EuroFOT istraživački projekt iz 2012. godine zaključuje da automobili s prilagodljivim tempomatom i upozorenjem na udarac smanjuju rizik od naleta na vozilo sprijeda na autoputu za cijelih 42 posto.

Ključne riječi:
automatsko kočenje Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs