Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Koncept 20-23 kao najave nove Micre

Autor: MJ Objavljeno: 27.09.2023. 09:40

Nissan koncept 20-23 kao najave nove Micre

Koncept 20-23 kao najave nove Micre

Nissan je predstavio mali sportski električni koncept 20-23 kao najavu lansiranja nove Micre EV, koja se očekuje 2025. godine.

Koncept 20-23 dizajniran je u Nissanovom europskom studiju u Paddingtonu u Londonu, a njime je obilježena 20. obljetnica studija.

Buduću električnu Micru razvija Renault kao blizanca, također električnih, Renaulta 5 i Renaulta 4, a Micra će se također proizvoditi u tvornici Renault Grupe u Douaiju, u sjevernoj Francuskoj.

Nissan Concept 20-23_5

Iako Nissan nije izričito potvrdio predstavlja li koncept izgled nove Micre, budući model će vjerojatno imati neka obilježja koncepta, premda je potonji izveden u izrazito sportskom duhu.

Nissan je također najavio kako će u Europi predstavljati samo električne modele i prije najavljenog roka 2030. godine

Izgled modela 20-23 inspiriran je Nissanovim električnim bolidom iz Formule E, kao virtualnim modelima iz kompjutorskih igara.

Nissan Concept 20-23_3

Sportski detalji uključuju veliki stražnji spojler, vrata koja se otvaraju prema gore, mišićave lukove kotača i produžene bočne pragove.

Nissanov globalni šef dizajna Alfonso Albaisa istaknuo je kako je cilj bio "dizajnirati zabavan električni gradski automobil koji biste željeli voziti svaki dan u Londonu te izražava brutalnost koju može omogućiti električni pogon."

Unatoč snažnom fokusu na performanse, Nissan ističe kako dizajn uz agresivne kombinira i druge detalje poput prijateljskog osmjeha prednjih i stražnjih svjetala.

Nissan Concept 20-23_4

Naziv 20-23 kombinira 20. godišnjicu dizajnerskog studija, kao i tradicionalni broj 2 ("ni") 3 ("san") marke i tekuću godinu.

Zaokret prema sportskom segmentu omogućio bi Nissanu da električnu Micru prodaje po višim cijenama od modela s konvencionalnijim izgledom.

Proizvodnja električnih vozila još uvijek je skuplja klasičnih, što otežava stvaranje profita s modelima u nižim klasama.

Nissan Concept 20-23_2
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.