Vidiauto Novosti Autobiz Od 1999. isporučili su više od milijun hibridnih vozila

Autor: Davorka Vlahović Bonači Objavljeno: 22.10.2012. 17:35

Honda

Od 1999. isporučili su više od milijun hibridnih vozila

Honda je ozbiljan igrač u areni s hibridnim automobilima, pokazuje to još od 1999. godine, a do danas je prodano više od milijun hibridnih vozila. Sve je počelo s modelom Insight.

Prije 13 godina Honda Insight, prva generacija je bilo najštedljivije vozilo na svijetu s potrošnjom od samo 3,5 litara na 100 km. Hibrid je korak od krucijalne važnosti za razvoj agregata s unutrašnjim sagorijevanjem u pravcu proizvodnje potpuno električnih vozila. Honda vjeruje da će ova tehnologija igrati sve važniju ulogu u budućnosti.

Oslanjajući se na jedinstvene karakteristike svog originalnog laganog i kompaktnog IMA (Integrated Motor Assist) hibridnog sistema, Honda je obogatila liniju hibrida i trenutno prodaje 8 hibridnih modela u oko 50 zemalja širom sveta, uključujući 3 hibridna modela u Europi.
 
Unaprjeđenjem aktualnog IMA hibridnog sistema Honda se našla na prvom mjestu po ekonomičnosti potrošnje goriva među hibridnim vozilima. Honda planira predstaviti novi dvomotorni hibridni sistem za automobile srednje klase, kao i ekonomični tromotorni hibridni sistem po imenu Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) koji osigurava dobru upravljivost i odličnu ekonomičnost.

Novi sistem bit će primijenjen na novom modeluHonda NSX, koji će se prodavati u Europi, a Hondin cilj je da svijet postane čistije i sigurnije mjesto za život. Spomenimo i Hondu CR-Z, komercijalni hibridni sportaš. (m.s.)

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.