Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Reklama za Mazdu2 u aerodromu Željava

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 04.10.2016. 14:13

U blizini Bihaća 

Reklama za Mazdu2 snimljena u podzemnom aerodromu Željava

Reklama za Mazdu2 u aerodromu Željava

Vojni aerodrom Željava u blizini Bihaća poslužio je kao odlična kulisa pri snimanju reklame za Mazdu2.

Mazda2 je gradski automobil sa zabavnim SkyActiv motorima u ponudi, a reklama koja se snimala tijekom ljeta nastala je unutar planine Plješevice koja skriva bivši vojni aeroodrom Željava kod Bihaća, izgrađen u periodu od 1957. do 1965. godine koji je kao bazu koristila bivša JNA. 

Mazda2 snimanje video spota (4)

Foto: Croatia Infiltration

Podsjetimo se, sredinom 2014. godine Mazda je promotivni spot za model 2 snimila na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i na Gornjem gradu.

Zagreb-u-Mazdinom-TV-spotu-za-novu-dvojku

Veći dio reklame s Mazdom2 snimljen je unutar hladnih i danas zapuštenih tunela Željave koji su za potrebe snimanja očišćeni nakon što je dio kompleksa 1992. godine JNA uništila eksplozivom prilikom povlačenja. Zanimljivo je vidjeti tunelski kompleks koji se sastoji od pet pisti, a avioni, oprema i osoblje su bili zaštićeni s čak 56 teških pancirnih i hermetičkih hidrauličnih vrata.

Mazda2 snimanje video spota (3)

Foto: Croatia Infiltration

Reklama se snimala dva tjedna, lokaciju Željave su predložili dečki iz Croatia Infiltration koji posjećuju davno napuštene objekte koji su nekada služili svrsi, a danas ih više nitko ne koristi.

Pogledajte finalni video pod nazivom Mazda2 Drive Different:

Ključne riječi:
aerodrom Mazda2 video Željava
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.