Vidiauto Testovi Testirali smo... Nissan Qashqai E-Power Tekna Plus TEST

Autor: Mario Šešlek Objavljeno: 25.07.2023. 14:22

Još bolji uz pomoć struje 

TEST: Nissan Qashqai E-Power Tekna Plus

Nissan Qashqai E-Power Tekna Plus TEST

Stigla je i dugo očekivana hibridna opcija novog Qashqai modela treće generacije koji donosi više snage uz manju potrošnju.

Treća generacija Nissana koji je pokrenuo trend “crossovera”, odnosno kompaktnih SUV-ova koji su u međuvremenu eksplodirali u popularnosti na tržištu je već više od godine dana u standardnim benzinskim oblicima.

Nissan Qashqai-22

Već se u startu najavljivao i hibridni model, a danas je dostupan svima upravo s tim najnovijim pogonom. Novi Qashqai tako dobiva više snage, bolji start, tihu vožnju u gradu, a sve to uz nižu potrošnju od klasičnog modela.

Nissan Qashqai-52

Dodano je još nekoliko sitnica, no imajte na umu da na testu imamo top Tekna+ model s brojnim dodacima koje ćemo naravno i isprobati.

Dizajn i praktičnost

Qashqai E-Power bazira se na novoj CMF-C platiformi koju su razvili za novu generaciju automobila kako bi se mogli suprotstaviti sve većoj ponudi crossovera drugih proizvođača.

Nissan Qashqai-21

Tako je novi Qashqai nešto duži i viši u cilju udobnijeg iskustva vožnje svih suputnika, a istovremeno se bolje drži u zavojima kao i neravnim cestama.

Nissan Qashqai-24

Sprijeda i dalje zadržava vrlo prepoznatljiv dizajn maske, gdje je glavna razlika što, kao i kod ostalih novih hibridnih i električnih modela, gornji dio do polovice Nissan značke sada prekriva solidan komad polirane plastike.

Nissan Qashqai-13

Prednja svjetla imaju vrlo oštar futuristički dizajn koji se lako prepoznaje te dolazi u dva sloja gdje je gornja “obrva” za dnevna svijetla kao i žmigavce, dok je donji red LED rasvjete za oborena i duga svijetla.

Nissan Qashqai-2

Pri dnu maske dobivate i LED maglenke tako da više nema klasičnih žarulja na ovim modelima. Svijetla su dizajnirana tako da se vide i s boka, dajući jedinstven dizajn i bočnoj strani automobila. Ispod prednjih svjetala primjećujete prorez, a tu se ne radi o “lažnom” dizajnu, već zapravo ima prorez u prednjoj masci do samih kotača.

Nissan Qashqai-53

Gledajući s boka, cijeli dizajn je zaoštren i to se najbolje izražava linijom koja se kreće od prednjih svjetala, preko cijelog automobila do stražnjih svjetala zaokružujući moderan, sportski dojam.

Detalj pri dnu karoserije koji prelazi vrata također je značajno oštriji od prošle generacije, dajući automobilu vrlo moderan izgled. Sve to zaokružuju 19” naplatci koje dobivate u Tekna i Tekna+ opremi.

Nissan Qashqai-11

Ova generacija ima još istaknutiji dvobojni dizajn s crnim krovom koji krije zatamnjeno panoramsko staklo. Krov se lagano spušta prema kraju auta gdje imamo malo izbočenje iznad stakla na vratima prtljažnika.

Nissan Qashqai-10

Prozor na stražnjoj strani automobila su zatamnjeni, no vaši suputnici ih ne mogu spustiti do kraja. Straga svijetla zadržavaju siluetu prošle generacije, no dodatno su “spljoštena” za dobivanje modernijeg izgleda. Ovdje je i sam Qashqai potpis pomaknut u sredinu, odmah ispod Nissan znaka.

Nissan Qashqai-12

Nissan nije dodavao umjetne otvore za auspuh, no dodani su detalji pri dnu sa sivom plastikom daju mu i off-road zaštitu.

Nissan Qashqai-6

Točnije, donji rubovi oko cijelog automobila izvedeni su u plastici kako bi se izbjegla oštećenja boje od kamenčića.

Nissan Qashqai-26

Prtljažnik Qashqaia je među rijetkima koji ostaje jednake veličine i u hibridnom izdanju te dobivate iste 504 litre prostora s razdjelnikom u podnici ispod kojeg možete staviti sitnije stvarčice kako bi sigurno ostale na mjestu za vrijeme vožnje. Stražnja sjedala se mogu ravno preklopiti, a time dobivate 1447 litara prostora.

Nissan Qashqai-27

U prtljažniku dobivate i standardni 12V izlaz tako da možete napajati razne uređaje putem adaptera što je naravno veliki plus.

Nissan Qashqai-28

S obzirom na premium razinu opreme koja dolazi s testiranim modelom, očekivano je dobiti i automatizirani prtljažnik kojim možete upravljati s vozačeve pozicije, ključa ili pritiskom na gumb kod prtljažnika pri otvaranju ili zatvaranju.

Unutrašnjost

Iskustvo koje vas očekuje osigurava zadovoljstvo svaki puta kada ulazite u automobil.

20230603_093121

Materijali unutrašnjosti su poboljšani, dizajn je moderniziran, a kako i očekujemo, sve je puno zaslona, s dodatni poboljšanjima za ovaj model.

Nissan Qashqai-1-2

Središnji infotainment zaslon narastao je na impresivnih 12,3 inča dijagonale visoke rezolucije na koji stane puno podataka bilo da koristite nativni Nissanov sustav ili Android Auto / Apple CarPlay koji su podržani i u wireless verziji.

Nissan Qashqai-15

Dodatno, instrument ploča ispred vozača također ima veliki digitalni zaslon podijeljen na tri odjeljka za prikaz brojnih informacija koje možete sami prilagoditi svojim željama. Na kraju, tu je i HUD (Heads-Up Display), odnosno projektor koji prikazuje informacije bitne na vožnju direktno na prednje vjetrobransko staklo, pri dnu vašeg vidnog polja.

Nissan Qashqai-14

Na vozačevim vratima dobivate standardne gumbe za kontrolu sva četiri prozora kao i zaključavanje kako bi izbjegli otvaranje/zatvaranje prozora od strane suputnika. Tu je i kontrola pozicije retrovizora, kao i zaključavanje vrata u vožnji radi vaše sigurnosti. Iznad njih, kod kvake od vrata su još tri gumba koji vam nude selekciju dva profila za vozače kako ne biste morali stalno prilagođavati detalje od sjedala do modova vožnje svaki puta kada sjednete u automobil, ako ga s nekime djelite.

Nissan Qashqai-31

Sjedalo je motorizirano (što nudi i mogućnost rada profila vozača) te možete aktivirati funkcije poput pomicanja sjedala unazad kada ugasite automobil za lakši izlaz i obrnuto. Dodatno, možete napuhati djelove sjedala za bolju potporu leđa, a primijetiti ćete i dodatni gumb s gornje strane, on služi za aktiviranje trenutnog moda masaže koji uključuje masažu leđa.

Nissan Qashqai-45

S lijeve strane pored volana dobivate nekoliko dodatnih gumbi, ovisno o dodacima koje ste odabrali pri kupnji vašeg automobila, a na testnom modelu to znači kontrolu grijanog volana, informacije o potrošnji, otvaranje prtljažnika te kontrolu svjetline prikaza zaslona.

Nissan Qashqai-37

S desne strane imamo mjenjač koji kontrolirate pomicanjem naprijed-nazad za promjenu načina vožnje, a za promjenu smjera vožnje i slične naredbe morate palcem držati pritisnut dodatan gumb s lijeve strane, a za parkiranje imate dodatan gumb na vrhu mjenjača.

Nissan Qashqai-33

Lijevo od samog mjenjača imate dodatan parking gumb kao i “auto hold”, funkcija koja automatski drži kočnicu za vas kada se zaustavite, primjerice na semaforu da se auto ne miče na neravnim površinama. Dodatni gumbi su za aktiviranje automatskog parkiranja koje postavljate na infotainmentu, aktiviranje e-Pedal načina vožnje, kao i EV načina rada.

Nissan Qashqai-34

Dodatno, ispod mjenjača imate i prekidač za mijenjanje načina vožnje u tri moda, od Eco, preko Standard do Sport moda rada. Trenutni način vožnje vidite na dashboardu vozača.

Nissan Qashqai-40

Između vozača i suvozača imate standardno naslonjač za lakat kao i dva držača za piće ispred naslonjača.

Nissan Qashqai-39

Ispod naslonjača za ruke je spremište za vaše sitnice koje ujedno ima i dva USB utora za punejnje mobitela kao i povezivanje na Android Auto sustav.

Nissan Qashqai-38

Na vrhu centralnog dijela, iznad mjenjača imate i maleni prostor za odlaganje mobitela, a podržava i najveće moderne mobitele s lakoćom koje ujedno može i bežično puniti, za što imate i malu lampicu iznad mobitela koja se zazeleni kada je mobitel pun. Odmah iznad je, osim gumba za paljenje automobila, i izlaz za 12 V priključak na koji možete povezati razne gadgete.

20230603_093211

Stražnja sjedala su također od perforirane kože te nude iznimno udobnu vožnju, a zahvaljujući novoj CMF-C platformi i dva centimetra duljem međuosovinskom razmaku, dobivate više prostora za koljena, a i krov je nešto viši pa ni višim osobama vožnja straga nije niakkav problem.

20230603_093300

Stražnja sjedala se standardno preklapaju s 2/1 omjerom, a nude ravnu površinu za pospremanje stvari s preko 1440 litara prostora.

20230603_093020

Gotovo cijeli krov je u staklu, što će i te kako cijeniti suputnici straga jer imaju odličan pogled za cijelo vrijeme vožnje, no ako im smeta sunce, pritiskom na gumb se pomiče prekrivač koji možete zaustaviti u bilo kojem trenutku za prilagodbu svijetla i sjene.

Nissan Qashqai-42

Straga imate i dodatan naslon za ruke ako su samo dva suputnika s dodatnim držačima za šalice ili bočice.

Nissan Qashqai-41

Tu je i direktna ventilacija za suputnike straga, a svaki suputnik si može standardno prilagoditi smjer i snagu, ali ne i temperaturu ventilacije. Ispod njih imate i utore za punjenje uređaja, jedan je USB-A, a jedan USB-C za maksimiranje kompatibilnosti.

Infotainment

Infotainment automobila dijeli se na tri dijela: Heads-Up sustav, kontrolnu ploču vozača kao i infotainment sustav između vozača i suvozača.

20230602_204757

Heads-Up Display radi kao projektor koji prikazuje podatke na vjetrobranskom staklu, pri dnu, tako da vam ne smeta točno gledati promet. Kako postoje vozači različitih visina i preferenca, unutar sustava za HUD, koji kontrolirate volanom opcijama unutar instrument ploče.

Nissan Qashqai-23-2

Možete kontrolirati poziciju HUD zaslona unutar određenog polja koje projektor može prikazati pa ga optimalno namjestite za sebe, a dodatno možete i zakrenuti HUD zaslon nekoliko stupnjeva na bilo koju stranu.

HUD vam prikazuje brojne informacije koje možete prilagoditi, od trenutne brzine, pročitanih limita na znakovima, kao i detalje navigacije i tempomata.

Nissan Qashqai-34-2

Kontrolna ploča vozača ima dva glavna načina prikaza: Standardni podijeljen na tri dijela te drugi gdje je centralni prikaz u fokusu pa zauzima najviše prostora.

Nissan Qashqai-33-2

Ideja je da takav prikaz može primjerice pokazati veću kartu kako bi oslobodili zaslon infotainmenta, a kartu je lakše pratiti kada ne morate okretati glavu.

Nissan Qashqai-35-2

Lijeva strana vam pokazuje postotak energije koju motor može proizvesti i koji koristite, kao i razinu regenerativnog kočenja. Na dnu dobivate i trenutnu napunjenost baterije za EV pogon.

U sredini prikaza lijeve strane također možete dobivati dodatne podatke, poput prosječne brzine vožnje, potrošnje goriva i druge detalje oko trenutne vožnje.

20230602_171255

Desna strana zaslona prikazuje vašu trenutnu brzinu, dok u sredini također može prikazivati bitne informacije poput trenutnog ograničenja brzine, statusa tempomata, kao i obavijesti o primjerice nadolazećim zavojitim cestama. Na dnu imate i postotak napunjenosti rezervoara benzinom jer se radi o hibridu.

Sredina zaslona prikazuje ostale brojne zanimljive detalje. Možda je najkorisnija sama karta, no može vam pokazivati i samo za koliko metara morate skrenuti i u kojem smjeru.

Ako upalite tempomat s cruise control funkcijom koja prati promet oko vas, prikazati će vam animaciju vašeg automobila kao i poziciju automobila ispred te njihovu udaljenost.

Nissan Qashqai-3-2

Zanimljivi detalj je i da će stražnja svijetla animiranog automobila zasvijetliti kad god svijetle i vaša svjetla koja ukazuju na kočenje.

Nissan Qashqai-14-2

Glavni zaslon vam pokazuje i informacije senzora automobila, od praćenja trake, detekcije slijepog kuta, upozorenja na približavanje sprijeda, itd.

Nissan Qashqai-17-2

Ovim zaslonom upravljate putem gumbi na volanu, a osim informacija o vožnji, imate pristup i brojnim sustavima automobila koje možete prilagoditi svojim željama.

Nissan Qashqai-19-2

To su brojne opcije poput kontrole proklizavanja, pomoć u upravljanju volanom, držanje i mijenjanje traka na cesti, kao i praćenje ostatka prometa i znakova.

Nissan Qashqai-20-2

Osim samog paljenja i gašenja raznih sustava, često ih možete i prilagođavati. Susta vnudi puno opcija iako bismo voljeli vidjeti nekoliko grafičkih izgleda zaslona za biranje u vožnji.

Nissan Qashqai-36

Desno od vozača, u sredini automobila imamo i glavni infotainmetn zaslon. Kako smo spomenuli, riječ je o novom, većem ekranu na koji stane puno preglednog sadržaja, a osim sustava automobila, podržava i povezivanje na Android kao i Apple sustave.

Na lijevom rubu imate uglavnom statične gumbe za brzi izbor menija, dok je veliki plus zadržavanje nekoliko fizičkih gumbi za multimediju, kao i gumba za kontrolu glasnoće.

Nissan Qashqai-45-2

Ispod infotainmenta su otvori za klimatizaciju, a ispod njih imate potpuno fizičku kontrolu nad klimatizacijskim dvozonskim sustavom u automobilu za koji nije potrebno kopati po menijima infotainmetna, što će mnogi vozači cijeniti.

Nissan Qashqai-36-2

Početni zaslon je podijeljen na tri dijela tako da lijevu stranu koriste dva widgeta, standardno multimedija i povezani mobitel, dok na desnoj polovici možete imati aktivnu navigaciju.

Nissan Qashqai-37-2

Zaslon ima nekoliko stranica, poput mobitela, s raznim widgetima koje i sami možete razmjestiti prema vlastitom ukusu.

Nissan Qashqai-43-2

Osim vrste widgeta, birate i njihovu veličinu te način prikaza.

Nissan Qashqai-38-2

Osim standardnih aplikacija za navigaciju i prognozu, ostale ćete morati skidati s Nissanovog dućana s aplikacijama, kojem dobivate pristup prijavom na njihov sustav.

Nissan Qashqai-42-2

Navigacija je možda jedan koji ćete najčešće koristiti, a zahvaljujući ogromnom zaslonu, može prikazati puno informacija.

Nissan Qashqai-32-2

Primjerice, osim raznih načina pogleda poput 2D i 3D karte, kod približavanja raskrižju, odvojeno se prikazuje 2D karta s precizno nacrtanim zavojem u koji morate skrenuti kako bi se minimizirao broj krivih skretanja.

Nissan Qashqai-40-2

Drugi bitni sustav svakako je glazba. Imate čak osam izvora dostupnih u sustavu, od različitih radio standarda, uključujući i, za Hrvatsku, najnoviji DAB, koji je već dobro poznat na zapadu. Uz njih možete pristupiti USB uređajima, Bluetoothu ili pak Android i iOS sustavima na vašem mobitelu.

Nissan Qashqai-41-2

Radio je jednostavan za korištenje, prikazuje sve podatke koje stanica emitira, možete spremati postaje, dobivati obavijesti i druge sitnice, standardna postava.

Nissan Qashqai-44-2

Isprobali smo Android Auto i radi bez ikakvih poteškoća, bežično. Savjetujemo mobitel na punjaču jer, barem kod par godina starih modela, osjetno troši bateriju. Srećom koristi punu rezoluciju zaslona, a također ga može podijeliti na prikaz više aplikacija odjednom.

Nissan Qashqai-39-2

Još jedan detalj koji kontrolirate kroz infotainment, kao i na gumbu sjedala je mogućnost masiranja za vrijeme vožnje. Funkcija je svakako dobrodošla za dulja putovanja, a ima tri načina rada, ovisno o vašim željama. Masirati se mogu vozač kao i suvozač.

Nissan Qashqai-11-2

Na kraju imate i pomoć pri parkiranju, a osim 360° pogleda oko automobila, možete mu reći i da se sam parkira, odabirom željenog završnog položaja u vidnom području kamera.

Nissan Qashqai-13-2

Nakon odabira, on izvodi operaciju parkiranja, prikazujući vam put kojim će ići kako bi znali ako treba stati na vrijeme.

Motor

Pogon novog Qashqaia specifičan je po svojoj izvedbi u usporedbi s ostalim hibridima. Nije riječ o plug-in hibridu, već se baterija puni primarno benzinskim motorom, kao i rekuperacijom dok kočite.

No, kod standardnih hibrida pogon se dijeli između klasičnog benzinskog motora i elektromotora. Nissan ističe kako pogon E-Power hibridnog Qashqaia dolazi samo iz električnog motora te benzinski motor nije povezan s kotačima, već direktno samo napaja elektromotor i bateriju.

Nissan Qashqai-47

Tako se za snagu automobila gleda samo snaga elektromotora, a iznosi 187 KS i 300 Nm. Benzinski motor može razviti 155 KS, a riječ je o 1,5l turbo benzincu s varijabilnom kompresijom i tri cilindra.

Ne zaboravimo ni bateriju koja s kapacitetom od 2,1 kWh može pohraniti više energije od konkurentnih hibrida, kako bi cijeli sustav radio bez problema.

20230603_093008

Pravo hibridno iskustvo osjetiti ćete u gradskoj i međugradskoj vožnji, no jednom kada se spojite na autocestu, benzinski motor radi cijelo vrijeme. Kako bi ga utišao, Nissan je u audio sustav automobila ugradio i ANC (aktivno poništavanje buke), tehnologiju popularnu u modernim bežičnim slušalicama čiji je cilj dodatno smanjiti vanjsku buku za vrijeme vožnje.

Sustav ne puni bateriju do 100 % pa prazni do nule, već ju drži u optimalnom 25 – 75 % rasponu kako bi uvijek imali pristup dovoljno energije za ubrzavanje, a uspjeli smo ju napuniti do kraja primjerice spuštanjem prema Krku u “B” načinu vožnje koji konstantno puni bateriju.

Nissan Qashqai-3

Zapravo postoje tri načina rekuperacije energije kočenjem, od standardne kada pustite pedalu gdje rekuperacija usporava vozilo kao u standardnim benzincima kod kočenja motorom. Zatim imamo “B” način vožnje koji pojačava takvo kočenje, idealno upravo za spuštanje s planina ili gradsku vožnju ako želite što više energije kod puštanja gasa prije crvenog semafora.

Nissan Qashqai-34

Na kraju, tu je i E-Pedal način vožnje koji vožnju svodi na korištenje samo papučice gasa, kada ju pustite on počne kočiti za maksimalnu rekuperaciju, način vožnje kakav prakticiraju brojni električni automobili. Ovaj mod odličan je za gradsku vožnju, o na otvorenim cestama je vožnja ugodnija ako ga isključite jer brzo reagira na promjene pritiska papučice gasa pa ponekad vožnja postane “trzava”.

Vožnja

Za testiranje vožnje, kao i uvijek napravili smo stotinjak kilometara u gustim Zagrebačkim gužvama, vožnjom sa zapada prema istoku. Govorimo o prosječno desetak kilometara ili manje u pola sata vožnje. Ovdje se motor palio da dopuni bateriju samo radi upaljene klime dok smo beskonačno stajali u gužvi prema gradu, no takva je realna situacija gradske vožnje.

Nissan Qashqai-18

Zatim smo se zaputili do Krka u svrhu fotografiranja automobila i prošli sve, od autoceste i pljuskova, do stare ceste i vrućina. U svim uvjetima možemo reći da je vožnja novog Qashqaija pravi užitak jer, osim multimedijskog sustava kojeg smo detaljno isprobali, automobil bez problema prati promet i u zahtjevnim kišnim uvjetima.

20230602_171255

Paljenje tempomata sastoji se standardno od pritiska plavog gumba na upravljaču kao i postavljanju željene brzine, kao i udaljenosti od automobila ispred sebe.

Nissan Qashqai-5-2

Kočenje ispred semafora je postepeno i ugodno, a koristili smo ga i u gradu gdje se pokazao sasvim pristojim u vožnji, iako neće pratiti trake ako ne vidi jasno bijelu traku s obje strane automobila pa je idealan za međugradsku vožnju.

Nissan Qashqai-6-2

I dalje vi morate upravljati vozilom jer dok drži sredinu trake, nije dizajniran da savlada nagle zavoje i križanja. Sve bitne informacije, kao i vrstu ceste (primjerice zavojiti dio autoceste) biti će prikazan i na HUD zaslonu ispred vozača.

20230602_173003

Mala sitnica koju smo primijetili kod vožnje na autocesti je da ako imate potrebu za pranjem stakla, tekućina će se razliti po vozilu sa strane što znači da će i neizbježno ostaviti tragove sa obje strane automobila.

Nissan Qashqai-5

Motor je dovoljno glasan pri bržim vožnjama da bude primjetan, a osjećati ćete i vibracije od tri cilindra. Srećom, koristi se ANC da ublaži zvukove unutar kabine. Kako ste u bržoj vožnji limitirani snagom benzinskog motora, automobil je također zaključan na maksimalnu brzinu do 185 km/h, no mislimo da je to sasvim dovoljno za sve vrste vozača na našim cestama.

Nissan Qashqai-19

Ne zaboravimo na masažu koja se pokazala odličnim dodatkom za vrijeme vožnje, a odabirom aktivnijeg moda masiranja, održati će vas budnijima tijekom dugih vožnji. Pod masažu mislimo da su u naslonjaču vozača i suvozača montirani sustavi za napuhavanje i ispuhavanje zraka u tri visine (donja, srednja i gornja leđa) te se naizmjenice napuhuju i ispuhuju.

20230602_212357

Spomenimo i potrošnju. Kako smo već rekli, hibridna vožnja ima tri načina rada za regenerativno kočenje, a iznimno pažljivom vožnjom po gradu s umjerenom gužvom uspjeli smo potrošnju svesti na svega 4,8l u prosjeku.

20230602_154629

No, u ekstremnim gužvama, sa sustavima poput klimatizacije i malo manje pažljivom vožnjom, ta vrijednost brzo raste na 8,3 litre kod gradske vožnje.

20230603_104730

Stvari se značajno popravljaju u međugradskoj vožnji, gdje nam je kombinacija autoceste i stare ceste (uključujući sat i pol vožnje po Krku) na 350 km vožnje, prosjek sveo na 6,5 l na 100 km. Imajte na umu i da je auto radio dok smo ga fotografirali što mu je malo podiglo prosječnu potrošnju dok smo stajali, tako da možemo reći kako bi postigli 6,3 l na 100 km bez dodatnih stajanja.

Nissan Qashqai-4

Dok ove vrijednosti nisu ekstremno niske, motor je osjetno snažniji od mikro-hibridne verzije koju smo testirali prošle godine, a istovremeno troši osjetno manje benzina tako da se promjena u direktnoj usporedbi i te kako osjeti.

20230602_204757

Moramo još jednom spomenuti i heads-up zaslon koji pokazuje sve od vaše brzine, trenutne limitacije brzine na cesti praćenjem znakova, prikazuje sustav tempomata, a također i nadolazeće pjesme bilo s Bluetootha ili Android Auto sustava. Drugim riječima, nudi sve informacije koje vam trebaju, kao i nadolazeće zavoje, tako da vam oči uvijek mogu biti na cesti. Može imati iznimno visoku svjetlinu koju sami postavljate, a paljenjem prednjih svjetla, prilagođava se i svjetlina za mračnije uvjete, primjerice kod prolaska kroz tunel. Svakako je riječ o odličnom dodatku az vozače koji prolaze veće kilometraže.

Zaključak i cijene

Nissan zadržava poziciju vrlo atraktivnog crossovera s novim Qashqaijem, koji je dovoljno moderniziran dizajnom da ponovno privlači poglede svojim sportskim duhom, a opet zadržava prepoznatljive linije svojih prethodnika.

Nissan Qashqai-8

Kako pričamo o top modelu u ponudi, E-Power model zajedno s Tekna+ paketom opreme dolazi i s nešto višom cijenom. Hibridni modeli također dižu cijenu pa početni model postaje dostupan u Acenta paketu opreme s početnih 38,500 €, a model koji smo mi imali na testu u obliku Tekna+ opcija podiže cijenu na 45.322,81 €.

Nissan Qashqai-48

Za tu cijenu dobivate vrlo prostran automobil za sve suputnike, zajedno s prtljažnikom vrlo solidnog kapaciteta. Tu je naravno i dovoljno snage za ubrzanje do 100 km/h unutar osam sekundi, zajedno s vrlo tihim pogonom u gradskoj vožnji, a tu je i ogroman panoramski krov. Oni koji žele ugodnu i, prije svega, udobnu vožnju, znati će što plaćaju u ovom autu koji definira crossover segment.

Ključne riječi:
hibrid Nissan Nissan Qashqai E-Power test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.