Vidiauto Novosti Najave Mazda se pridružuje udruzi za istraživanje novih automobilskih goriva

Autor: Mario Šešlek Objavljeno: 03.04.2023. 13:36

Mazda se pridružuje udruzi za istraživanje novih automobilskih goriva

Mazda se pridružuje udruzi za istraživanje novih automobilskih goriva

Istraživačka udruga promiče tehnološka istraživanja o korištenju biomase kao i učinkovitu proizvodnju bioetanolskog goriva za automobile kako bi se ostvarilo ugljično neutralno društvo

Mazda je sada službeno postala punopravan član istraživačke udruge koja je 1. srpnja 2022. godine osnovana u svrhu razvoja novih goriva baziranih na biomasi.

Udrugu sačinjavaju ENEOS Corporation, Suzuki Motor Corporation, Subaru Corporation, Daihatsu Motor, Toyota Motor i Toyota Tsusho Corporation. Zajedno sa Mazdom, ukupan broj članova povećan je na sedam.

Istraživačka udruga promiče tehnološka istraživanja o korištenju biomase kao i učinkovitu proizvodnju bioetanolskog goriva za automobile kako bi se ostvarilo ugljično neutralno društvo. Dana 25. listopada 2022. Istraživačka udruga sklopila je s gradom Okuma u prefekturi Fukushima Osnovni sporazum o uspostavi novih poslovnih pogona i pokrenula inicijative usmjerene na brzo i primjereno rješavanje izazova s kojima se zajednica suočava.

Istraživanja i spomenute inicijative podudaraju se s idejom koju promovira Mazda o pružanju više opcija u svojoj strategiji multi-rješenja, a upravo taj sinkronicitet je i naveo Mazdu da se pridruži Istraživačkoj udruzi.

U Europi je Mazda članica eFuel Alliance od 2021. godine. Alliance okuplja organizacije i zainteresirane strane koje podupiru cilj uspostavljanja i promicanja CO2 neutralnih e-goriva i vodika kao vjerodostojnog i stvarnog doprinosa smanjenju emisija u sektoru prometa.

Mazda zagovara da se učinkovito smanjenje emisija CO2 treba postići dvama komplementarnim pristupima: prvo, uvođenjem potpuno električnih vozila koja će zamijeniti vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem, i drugo, postupnom zamjenom fosilnih goriva ugljično neutralnim gorivima u elektrificiranim automobilima i postojećim motorima s unutarnjim izgaranjem.

Ključne riječi:
eFuel Alliance Mazda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.