Vidiauto Novosti Najave Gran Turismo je treća izvedba BMW serije 3

Autor: Kristijan Ptičar Objavljeno: 11.02.2013. 14:11

BMW

Gran Turismo je treća izvedba BMW serije 3

Gran Turismo je treća izvedba BMW serije 3

   
Novi BMW serije 3 Gran Turismo objedinjuje dinamičnost limuzine, sportske gene,  praktičnost i svestranost Touringa. 200 mm je duži u odnosu na model BMW serije 3 Touring, ima 110 mm dulji međuosovinski razmak, a ujedno je i 81 mm viši.

Coupe stil, krovna linija koja je sasvim lagano usmjerena naniže, automatsko otvaranje i zatvaranje poklopca prtljažnika definiraju upečatljiv vanjski izgled BMW-a serije 3 Gran Turismo. Aktivan stražnji spojler, prvi takve vrste u BMW-u, osigurava vizualnu lakoću.

0.389591001360665857_Novi_BMW_serije_3_Gran_Turismo_2_800

Putnici u vozilu sprijeda i straga mogu uživati u položaju sjedenja  dodatno povišenom za 59 milimetara koji osigurava izvrsnu preglednost te olakšava ulazak i izlazak iz vozila. Osim toga, BMW serije 3 Gran Turismo nudi i dodatan prostor u području iznad glave putnika, što je posebno vidljivo u stražnjem dijelu vozila. Također, putnicima straga na raspolaganju je i dodatnih 70 mm prostora u usporedbi sa limuzinskim i Touring izvedbama BMW-a serije 3.

Volumen prtljažnika ima 520 litara te nadmašuje zapreminu prtljažnog prostora BMW-a serije 3 Touring za 25 litara. Posljednjeg pripadnika obitelji BMW-a serije 3, moguće je naručiti u početnoj izvedbi sa paketima opreme Sport Line, Luxury Line ili Modern Line ili sa M Sport  paketom koji će raspoloživ biti od srpnja 2013. godine.

0.390316001360665857_Novi_BMW_serije_3_Gran_Turismo_3_800

BMW serije 3 Gran Turismo dolazi s pet različitih motora od kojih su tri benzinska i dva dizelska motora. Raspon njihove snage je od 105 kW/143 KS pa do 225 kW/306 KS. Svi motori imaju BMW TwinPower Turbo tehnologiju i serijski dolaze u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Moguće je doplatiti i za automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa. Oba mjenjača serijski dolaze sa start/stop sustavom.

S ciljem smanjenja potrošnje goriva, no ne na uštrb performansi, BMW serije 3 GT ima posebno optimiziranu aerodinamiku. To uključuje otvore za zrak na prednjem dijelu koji usmjeravaju zrak oko kotača smanjujući turbulencije, ravnu podnicu i aktivni spojler na stražnjem dijelu. Uz start/stop sustav, smanjenju potrošnje pridonose sustav za rekuperaciju energije kočenja, indikator za pravodobnu izmjenu stupnjeva prijenosa, periferni uređaji motora koji rade po potrebi itd.

Potrošnja se dodatno može smanjiti do 20% u ECO PRO načinu rada kojeg vozač može odabrati preko posebnog prekidača koji se nalazi u serijskoj opremi svih modela. Od opcija koje obuhvaća ConnectedDrive kupcima su, između ostalog, na raspolaganju Head-Up zaslon u boji, uređaji za Bluetooth povezivanje, navigaciju, HD s 20 GB za pohranjivanje glazbe, iDrive sustav sa zaslonom od 8,8 inča, mogućnost spajanja na Internet, prilagodljiva prednja svjetla i brojne druge. (k.ć.)

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.