Vidiauto Novosti Najave Električni DS E-Tense s 402 KS na ženevskom sajmu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 26.02.2016. 16:48

Geneva Motor Show 2016 

Električni DS E-Tense s 402 KS na ženevskom sajmu

Električni DS E-Tense s 402 KS na ženevskom sajmu

DS E-Tense predstavlja spoj luksuza, visoke tehnologije i iznimnih performansi - okretni moment od 516 Nm, snaga od 402 KS bez ispuštanja ikakvih stakleničkih plinova, 4,72 m duljine i 1,29 m visine.

DS marka će na Ženeva Motor Show sljedeći tjedan predstaviti svoj koncept pod nazivom E-Tense. Već se iz uvodnog dijela naše vijesti naslućuje rasni GT sportaš na električni pogon.

DS E-TENSE (4)

DS E-Tense sa siluetom kupea Gran Turismo, naglašenim kromiranim krovnim bridom, metaliziranom zelenom bojom karoserije Amétrine ima avangardni dizajn te kao Divine DS nema stražnje staklo.

Prednji moduli s LED tehnologijom (DS ACTIVE LED VISION) obrađeni su tako da odražavaju nadahnuće iz svijeta draguljarstva i urarstva dok duguljasto oblikovana dnevna svjetla naglašavaju pogled automobila. Stražnji pokazivači smjera ugrađeni u krov podsjećaju na model DS iz 1955. godine. Vrhunac tog rada na svjetlosnom potpisu čine stražnja svjetla opremljena tehnologijom full LED i dizajnirana poput zmijskih ljuski koje kao da ožive kad god je automobil u pokretu i nagovješćuju buduće modele DS.

DS E-TENSE (2)

U unutrašnjosti automobila može se vidjeti umijeće francuskog luksuza te plemeniti materijali kao što je patinirana prošivena koža na sjedalima i reljefno obrađeni aluminij na središnjoj konzoli. Stručnjaci za izradu presvlaka DS uložili su 800 sati rada kako bi osmislili, testirali i dobili konačnu verziju, primjerice, nove inačice sjedala u obliku narukvice ručnog sata ili armaturnu ploču. Na toj armaturnoj ploči valja naglasiti i hladan čelik koji joj daje futuristički izgled ili pak upravljač konkavnog oblika. Pravi dokaz te posvećenosti detaljima, koja je svojstvena marki DS, predstavlja reljefna obrada aluminija motivom naziva „Clous de Paris“ koji okružuje prekidače na središnjoj konzoli.

DS E-TENSE (6)
Ključne riječi:
DS E-Tense Geneva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 14. srpanj 1955.

Karmann-Ghia

U Kasino Hotelu u Westfaliji Volkswagen je predstavio svoj legendarni coupe Karmann-Ghia. Prvi model imao je 36 KS, a godišnja proizvodnja iznosila je oko 30.000 primjeraka. Posljednji Karmann-Ghia proizveden je 1974.

vs