Vidiauto Novosti Najave Druga generacija Range Rovera Evoque

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.11.2018. 06:12

Druga generacija 

Predstavljena je nova generacija Range Rovera Evoque

Druga generacija Range Rovera Evoque

Svjetlo dana je ugledala druga generacija prilično uspješnog Range Rovera Evoque, a hoće li i nova generacija istim stopama, pokazat će vrijeme.

Već na prvi pogled je jasno kako kod dizajna nema nekakvih iznenađenja. Osnovne linije podsjećaju na prethodnika, dok su ostali detalji preuzeti s Velara. Izgleda da će i kod Range Rovera uskoro trebati biti specijalist za automobile kako bi ih mogao raspoznati s malo veće udaljenosti.

Land Rover Range Rover Evoque straga

U početnom modelu Evoque D150 s dizelskim motorom i ručnim mjenjačem jedini će nuditi pogon samo na prednje kotače, dok će sve ostale verzije nuditi isključivo pogon na sve kotače. Daljnju ponudu čine benzinski modeli koji će raspolagati sa 197 KS, 246 KS i 296 KS, dok će dizel ponudu još činiti i motora sa 178 KS i 237 KS. Top ponuda je model P300 s 296 KS snažnim benzincem u kombinaciji s 9-stupanjskom ZF automatikom i pogonom na sve kotače.

Land Rover Range Rover Evoque sa strane

Performanse početnog modela D150 su zadovoljavajuće, pa mu je od 0 do 96 km/h potrebno 9,9 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 201 km/h. Najsnažniji model P300 pak ubrzava za 6,3 sekunde, dok mu je maksimalna brzina 241 km/h. Spomenimo i kako se najavljuje hibridna verzija koja bi se na tržištu trebala naći 2020. godine.

Land Rover Range Rover Evoque sprijeda

Dužina novog Evoquea je ostala ista kao i kod prethodnika (437 cm), no na novom modelu je povećan međuosovinski razmak za 20 mm. To će prvenstveno osjetiti putnici na stražnjim sjedalima, a najavljuje se i prtljažnik koji je sada 10% veći (591 litra).

Land Rover Range Rover Evoque prtljažnik

Unutrašnjost je također uređena po ugledu na ostale modele, a Range Rover Evoque će od sada biti dostupan i s digitalnom instrumentalnom pločom, a jednim dodirom unutrašnji retrovizor postaje HD zaslon koji prikazuje sliku sa stražnje kamere. U unutrašnjosti se mogu pronaći čak 6 USB priključka, a Evoque nudi podršku za Android Auto i Apple CarPlay.

Land Rover Range Rover Evoque interijer

Novi Range Rover Evoque uskoro kreće u prodaju, no službene cijene još nisu objavljene. Očekujemo kako će osnovni model kod nas koštati oko 380.000 kuna, kada sljedeće godine stigne na naše tržište.

Ključne riječi:
Evoque Range Rover
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs