Vidiauto Novosti Događanja Novi Renault Megane R.S. Trophy Kup

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.07.2019. 05:51

Utrke 

Dogodine kreće Renault Megane R.S. Trophy kup

Novi Renault Megane R.S. Trophy Kup

U ponedjeljak je na Grobniku održan prvi službeni susret organizatora i sudionika budućeg Renault Megane R.S. Trophy kupa.

Uz podršku Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) te Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), glavni organizator kupa Aleksandar Rajkov predstavio je buduće međunarodno natjecanje koje će se sljedeće tri godine (2020.-2022.) voziti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Renault_Megane_RS_Trophy_kup_3

Riječ je o kup natjecanju u kojem će sudionici iz svih navedenih zemalja voziti identične Renault Megane R.S. Trophy automobile od 300 KS, čime će ovo biti uvjerljivo najatraktivniji i najbrži kup u povijesti ovih prostora.

Renault_Megane_RS_Trophy_kup_2

Posebnu draž i natjecateljsku neizvjesnost dat će mu velik broj vozača iz regije. Očekuje se da se na svakoj utrci pojavi između 20 i 25 vozila. Vozit će se najmanje 12 utrka tijekom sezone, podijeljeno na šest natjecateljskih vikenda. Kup će se voziti u Zagrebu, na Grobniku, u Banja Luci, Novom Sadu te Beogradu na legendarnom Ušću uz opciju dodataka u vidu zvučnih staza poput Hungaroringa, Slovakia ringa i sličnih.

Renault_Megane_RS_Trophy_kup_4

Od naših vozača većina je poznata iz prijašnjih kup natjecanja. Radi se o dobro poznatim gentlemen driverima poput Tomislava Sajka, Božidara Tomulića, Veljka Bubičića, Đanija Varljena, Juraja Puškara, Filipa Križanića-Bijelića i mnogih drugih.

Renault_Megane_RS_Trophy_kup_Aleksandar Rajkov i Bogdan Drakulic

Organizator natjecanja je Auto klub Star Racing iz Fažane koji je zahvaljujući uvozniku Renault Nissan Hrvatska d.o.o. dobio posebne uvjete nabavke ovih jedinstvenih vozila kako bi se u natjecanje uključio što veći broj vozača. Za eventualno financiranje brine se UniCredit Leasing koji je osigurao posebno povoljnu liniju leasinga za sve zainteresirane za nabavku natjecateljskih Trophy vozila.

Renault_Megane_RS_Trophy_01

Predsjednik AK Star Racing Aleksandar Rajkov nakon današnjeg dana izjavio je: ''Potencijalni vozači su oduševljeni danas viđenim Renault Megane R.S. Trophy vozilom na Grobniku te se ovim putem zahvaljujem svima koji su nazočili predstavljanju novog Kupa. Istaknuo bih i dobru suradnju s tvrtkom UniCredit Leasing Croatia d.o.o., odnosno s gospodinom Bogdanom Drakulićem, kojem i ovim putem zahvaljujem na realizaciji. Moram spomenuti i da je HAKS podržao ovaj veliki projekt, uz nazočnost člana Upravnog odbora gospodina Miroslava Krpana. Isto tako s ponosom mogu izjaviti da će Alpe-Adria Kup biti zaista međunarodno natjecanje, jer smo i u pisanoj formi dobili podršku gospodina Staniše Lazarca, predsjednika SAKSS-a te da će iz Srbije i Crne Gore u Kupu sudjelovati minimalno desetak vozača.''

Renault_Megane_RS_Trophy_02

Kao što smo već spomenuli, riječ je o Renault Megane R.S. Trophy modelu, motor je obujma 1.8 litara s potpuno novim turbo punjačem i ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Snaga motora je 300 KS, okretni moment 400 Nm, za prijenos snage na podlogu brine vrhunski Torsen diferencijal sa zaustavljačem, dok su za sigurno zaustavljanje zadužena Brembo četveroklipna kliješta koja pritišću Bi-metal narezane diskove. Posebnost Trophyja je 4Control sustav upravljanja stražnjom osovinom, još dodatno spuštena karoserija te modificiran Cup ovjes u odnosu na ''normalni'' Megane R.S. Ubrzanje od 0-100 km/h obavlja za svega 5.7 sekundi, a pojurit će do maksimalnih 260 km/h. Sve navedeno jasno govori da nas čekaju vrlo uzbudljive tri sezone vrhunskih borbi na stazama diljem regije.

Ključne riječi:
Auto Klub Star Racing Renault Megane R.S. Trophy Kup sport utrka
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.