Vidiauto Novosti Autobiz Proizvodnja Volkswagen Golfa starta i u Brazilu

Autor: m.s. Objavljeno: 08.10.2013. 10:11

Volkswagen 

Proizvodnja Volkswagen Golfa starta i u Brazilu

Novi Golf 7 proizvodit će se i u Brazilu, u tvornici Volkswagen do Brasil, a u toj zemlji Golf je već 26. put zaredom najprodavanije vozilo te je prema brazilskoj statistici registriranih vozila i u 2013. godini broj jedan.

Volkswagen će u tvornicu Curitiba investirati dodatnih 170 milijuna eura, a Brazil se razvija u jednog od globalno najvećih proizvođača kao i u najveće prodajno tržište motornih vozila. Pri proizvodnji Golfa VII koristit će se MQB modularna platforma, po prvi put predstavljena baš na novom Golfu.

Inače, Nijemci će u Brazilu do 2016. godine dodatno, uz ukupne investicije od 3,4 milijarde, investirati 170 milijuna eura u najsuvremenija proizvodna postrojenja.

23. ožujka 2013. Volkswagen do Brasil proslavio je svoj 60. rođendan, a u proteklih šest desetljeća Volkswagen se s ukupno više od 20 milijuna proizvedenih vozila razvio u najvećeg proizvođača automobila u Brazilu. Najuspješniji model je Golf.

Inače, i Audi će u Curitibi proizvoditi Audi A3 Limousine, a od samog otvaranja tvornice s proizvodne trake je sišlo više od 2,2 milijuna VW vozila - modeli Fox, Fox BlueMotion, CrossFox i SpaceFox.

Pročitajte Volkswagen Golf 1.2 TSI Trendline TEST

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. rujan 1982.

9-26-1982  Krenuo legendarni Knight Rider

Krenuo legendarni Knight Rider

Prikazana je prva epizoda Knight Ridera u kojoj glavnu ulogu uz omraženog nam Davida Hasselhofa iz Baywatcha igra i «automobil koji govori» KITT, (ušminkani. Pontiac Firebird). Iako je serija bila «vrhunski šund», doživjela je vrlo visoku popularnost.

 

vs