Vidiauto Novosti Autobiz Macan s klasičnim motorima i nakon 2025.

Autor: MJ Objavljeno: 30.06.2023. 12:45

Porsche preispituje odluku o prekidu prodaje Macana s klasičnim motorom u SAD

Macan s klasičnim motorima i nakon 2025.

Porsche preispituje odluku o ukidanju prodaje Macana s motorima s unutarnjim izgaranjem u SAD, drugom po veličini tržištu gdje na Macan otpada oko trećine ukupne prodaje.

Porsche planira lansirati potpuno električnu izvedbu kompaktnog crossovera u prvoj polovici sljedeće godine, a sukladno tome bilo je odlučeno kako će na tržištu SAD-a 2205. ili 2026. prestati prodaja Macana s motorom s unutarnjim izgaranjem.

No Porsche je objavio kako je nakon sastanka s američkim i kanadskim trgovcima odlučio preispitati ovu odluku te pričekati i vidjeti kako će se stvari razvijati.

Trgovci su izrazili zabrinutost oko prelaska na električni pogon kod volumenskog modela obzirom na nedostatak dobro održavane javne infrastrukture za punjenje.

No, na istom sastanku je Porsche odbacio ideju prelaska na Teslin standard punjenja

Osim što je najprodavaniji model, Macan je ključan za diverzifikaciju kupaca Porschea čija je prosječna dob sada preko 50 godina, a Porsche želi da bude između 25 i 35.

U istom cilju su djelatnici u maloprodaji pozvani na fleksibilniji pristup, jer bi do sada 25-godišnjak koji uđe u salon bio smatran neozbiljnim kupcem. Širenje baze kupaca ključno je za povećanje volumena nišne marke.

Porsche očekuje da će u Americi sljedeće godine prodati 80.000 vozila, što je gotovo 15 posto više u odnosu na 2022.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.