Vidiauto Automobili Predstavljamo Opel Combo Electric i Opel Zafira Electric

Autor: MJ Objavljeno: 24.12.2023. 10:13

Novi Opel Combo Electric i Opel Zafira Electric: za posao i obitelj

Opel Combo Electric i Opel Zafira Electric

Novi Opel Combo Electric i Opel Zafira Electric savršena su vozila za slobodno vrijeme, putovanja na veće udaljenosti ili prijevoz putnika.

Ovisno o varijanti, Combo nudi dovoljno prostora za do sedam osoba, a Zafira može primiti čak do devet osoba.

Nova izdanja dvaju modela imaju do 18 sustava za pomoć vozaču koji uključuju i kameru za pregled straga od 180 stupnjeva, potpuno LED prednja svjetla te čak i IntelliLux LED Matrix svjetla koja nudi Opel Combo.

Opel_Combo_Electric_03

Po prvi je put na oba vozila Opel Vizor, a u potpuno digitalnom kokpitu, vozač i suvozač mogu rukovati intuitivnim sustavima za informiranje i zabavu sa zaslonima u boji osjetljivim na dodir dijagonale 10"

Opel Combo savršeno je obiteljsko vozilo, a kupci mogu birati između dvije duljine vozila: 4,41 m (L1) nudi dovoljno prostora za pet osoba, a verzija duljine 4,76 m (L2) može primiti do sedam osoba.

Opel_Combo_Electric_04

Combo Electric po želji omogućuje i dodatnu fleksibilnost s tri zasebna sjedala u drugom redu.

Ovisno o konfiguraciji sjedala, novi model nudi prtljažnik obujma između 775 (L1) i 4.000 litara (L2; do krova).

Električni Combo Electric s baterijom kapaciteta 50 kWh može prijeći do 330 km (prema WLTP-u) po jednom punjenju – približno 50 km više od prethodnog modela. To je omogućeno daljnjim razvojem potpuno električnog pogona i visokoučinkovitom toplinskom pumpom koja pomaže sačuvati doseg baterije pri niskim temperaturama.

Opel_Combo_Electric_02

Pogonjen električnim motorom snage 100 kW / 136 KS i okretnog momenta od 260 Nm, novi Combo Electric može postići najveću brzinu od 135 km/h.

Ugrađen je AC punjač snage 11 kW, a najveća snaga istosmjernog (DC) punjenja je 100 kW.

Nova Zafira Electric: udobno, ultramoderno vozilo za VIP prijevoz do devet osoba, također se nudi u dvije duljine (4,98 metara i 5,33 metra).

Opel_Zafira_Electric_01

Po želji, stražnji dio vozila može biti posebno udoban zahvaljujući četiri odvojena sjedala. Električna klizna vrata sa senzorima za otvaranje s obje strane vozila olakšavaju ulazak i izlazak iz drugog i trećeg reda.

Nova Zafira ima obujam teretnog prostora do 1.500 litara u konfiguraciji s devet sjedala. Varijanta s pet sjedala može prevesti do 3.000 litara ili 4.900 litara ako su prisutna samo dva ili tri putnika. Praktičnost poboljšava i visina nove Zafire Electric čijih je 1,9 metara primjereno za parkiranje u podzemnim garažama.

Opel_Zafira_Electric_02

Nova izvedba potpuno električnog vozila za prijevoz putnika dostupna je s baterijom od 50 kWh ili 75 kWh.

Baterija kapaciteta 75 kWh osigurava doseg vožnje do 350 km (prema WLTP-u), što je povećanje od više od 20 km.

Zafira Electric također nudi regenerativno kočenje za još veću energetsku učinkovitost. Sustav ima tri razine rekuperacije energije koje se biraju s pomoću ručica smještenih iza upravljača.

Opel_Zafira_Electric_03

Punjenje je isto kao i kod Comba, odnosno 11 kW AC te 100 kW DC.

Novu Zafiru Electric pokreće električni motor snage 100 kW / 136 KS s najvećim okretnim momentom od 260 Nm.

Nova Opel Zafira Electric i novi Opel Combo Electric jamče najsuvremeniju i najučinkovitiju vožnju za sve članove obitelji i druge putnike koji trebaju prostrano, fleksibilno i udobno vozilo.

Opel_Zafira_Electric_04
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.