Vidiauto Automobili Predstavljamo Najjeftiniji i najlakši električar

Autor: MJ Objavljeno: 21.02.2024. 09:32

Novi Dacia Spring: bolji izgled i više opreme

Najjeftiniji i najlakši električar

Osvježenje na polovici životnog ciklusa prilično je veliko jer je značajno promijenjen vanjski izgled, pojavile su se i nove boje, a unutrašnjost je dobila nove instrumente i infotainment, kao i bolje materijale.

Dacia Spring dostupna je u Europi od 2021., a koristi platformu nastalu u suradnji Renaulta i Dongfenga pri čemu je od lansiranja prodano više od 140.000 primjeraka.

Osvježenje na polovici životnog ciklusa prilično je veliko jer je značajno promijenjen vanjski izgled, koji je sada u skladu s novim Dusterom, zanimljivi su i bočni plastični paneli na vratima koji se mogu mijenjati nakon što se oštete, a pojavile su se i nove boje.

Dacia_Sping_02

Spring je s ukupno 3,72 metra i dalje ostao vrlo kompaktan, a s 984 kg ovo je i jedini električni model koji teži manje od tone. Na ovaj način baterija kapaciteta 26,8 kWh može odraditi više od 200 km prije ponovnog punjenja.

Uz istu bateriju su zadržani i postojeći pogonski sustavi, odnosno dva elektromotora od 33 kW (45 KS) ili snažniji sa 48 kW (65 KS), koji je opcija u početnoj Expression opremi, odnosno serija u Extreme.

Dacia_Sping_03

Nova je instrumentna ploča sa zaslonom veličine 7" koja je serija u svim modelima, a novi 10" infotainment zaslon (kao i ranije) nudi se samo uz Extreme opremu, dok početni modeli imaju držač pametnog telefona.

Uz infotainment zaslon idu i uobičajene povezivosti s Android i Apple telefonima kao i over-the-air ažuriranje softvera.

Dacia_Sping_04

Bolji su materijali, a upravljač (preuzet iz Dustera) sada se može podešavati po visini, ali sjedalo još uvijek ne može.

Obzirom na duljinu, prtljažnik od 30 litara je sasvim solidan, a preklapanjem sjedala se može povećati na 1004 litre. Na raspolaganju je i prednji prtljažnik obujma 30 litara, koji može poslužiti za spremanje kablova.

Dacia_Sping_05

Spring se serijski nudi s AC punjačem snage 7 kW, a opcijski i s mogućnošću DC punjenje snage 30 kW.

Kai ranije nudit će se početni Expression model koji uz klimu ima i većinu potrebne opreme te bogatiji Extreme.

Dacia_Sping_06
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.