Vidiauto Automobili Predstavljamo Lancia Ypsilon za novi početak

Autor: MJ Objavljeno: 15.02.2024. 18:10

Lancia Ypsilon – početak nove ere zanemarene marke

Lancia Ypsilon za novi početak

Lancia je predstavila novi Ypsilon, model s kojim bi trebala početi nova era zanemarene marke, a kompaktni šminker najprije počinje s prodajom u Italiji, u benzinskoj i električnoj izvedbi.

Iako novi Ypsilon dijeli platformu s Peugeotom 208 te Opel Corsom, od njih se prilično razlikuje, kako po vanjskom izgledu tako i u unutrašnjosti, a očita je namjera talijanskih dizajnera da Ypsilon bude najluksuzniji član ovog trojca.

LanciaYpsilon_06

To počinje s dnevnim svjetlima s tri crte postavljene unutar crne trake koja se proteže preko nosa, što su elementi viđeni na konceptu Pu+Ra HPE predstavljenom prošle godine.

LanciaYpsilon_03

Skrivene ručke na stražnjim vratima naglašavaju prošireni C nosač, čija se crna boja usklađena s crnim rubovima blatobrama.

LanciaYpsilon_07

Na stražnjem dijelu dominiraju okrugla svjetla, hommage legendarnom Stratosu, koja su također uskrsla na Pu+Ra HPE konceptu.

LanciaYpsilon_04

Iako unutrašnjkost ima dva povezana ekrana, jedan za instrumentu ploču, a drugi za infotainment, kakve nalazimo i u ostalim Stellantis modelima u ovoj klasi, Ypsilon i ovdje dodaje crtu ekcentričnosti.

LanciaYpsilon_05

Velika kružna ploha može poslužiti i kao prostor za odlaganje i punjenje telefona, s iznad toga je 10,25-inčni infotainment sustav koji integrira novi sustav korisničkog sučelja SALA jedinstven za Lanciu.

LanciaYpsilon_10

Lancijina usredotočenost na luksuz vidljiva je i u predstavljanju ograničene serije Edizione Limtata Cassina koja ima jedinstvene kožne detalje u kombinaciji s plavim baršunom apliciranim u uzorku kanelona (tjestenine), na sjedala, vrata i središnju konzolu.

LanciaYpsilon_08

Iako ćete pronaći dosta prekidača i detalja posuđenih iz drugih Stellantisovih modela, Lancia je napravila dobar posao u da Ypsilon učini posebnim.

Lancia je do sada otkrila samo informacije o električnom modelu, koji bateriju kapaciteta 51 kWh dijeliti s nedavno obnovljenim Peugeotom E-208 i Opel Corsom Electric, što omogućuje doseg do 403 km.

LanciaYpsilon_09

Pogonski elektromotor ima istih 115 kW (156 KS) te osigurava ubrzanje do 100 km/h za 7,8 sekundi.

Lancia namjerava predstaviti još nekoliko modela, a prvi sljedeći bi se trebali temeljeti na novoj plaformi STLA te vratiti legendarna imena Delta i Aurelia.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.