Vidiauto Novosti Najave U Ženevi ćemo vidjeti Citroen C5 Cross Tourer

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 18.02.2014. 15:08

Geneva Motor Show 

U Ženevi ćemo vidjeti Citroen C5 Cross Tourer

U Ženevi ćemo vidjeti Citroen C5 Cross Tourer

Karoserija na novom Citroenu C5 Cross Tourer u odnosu na klasičnu izvedbu viša je za 15 mm, a automobil za sve ceste bit će predstavljen u Ženevi na sajmu automobila.

Novi Citroen C5 Cross Tourer također dolazi s ovjesom Hydractive III+, a ima i inteligentni sustav trakcije koji se prilagođava svim uvjetima u vožnji (na snježnoj ili blatnoj podlozi poboljšava se vučna sila). U odnosu na limuzinsku izvedbu, C5 Cross Tourer može se pohvaliti posebnim proširenjima blatobrana, uzdužnim krovnim nosačima mat sive boje, mat sivim brušenim aluminijskim naplatcima od 18’’, kromiranim kućištima retrovizora i zaštitnim oblogama u boji poliranog aluminija na prednjim i stražnjim odbojnicima.

Kao što ste već mogli pročitati u našim testovima (Citroen C5 New Business 2.0 HDi 160 test) ovjes
Hydractive III+ omogućuje upravljanje visinom karoserije u stvarnom vremenu kako bi se zadržao stalni razmak od tla neovisno o opterećenju vozila. Ovjes prilagođuje krutost opruga i amortiziranje prema željama vozača i profilu ceste za optimalnu udobnost i stabilnost karoserije neovisno o uvjetima, dok automatsko spuštanje pri velikoj brzini poboljšava aerodinamičnost.

Citroen C5 CrossTourer pri umjerenoj brzini i prijelazu preko prepreka koristi dvije visine karoserije (+6 cm do 10 km/h i +4 cm do 40 km/h). Osim toga, promjenjiva visina karoserije olakšava i utovar zahvaljujući mogućnosti spuštanja ili podizanja praga prtljažnika. Ovjes Hydractive III+ dostupan je sa svim motorima osim s HDi 115 BVM i e-HDi 115 Airdream BMP6.

Citroen C5 CrossTourer dolazi u dvije karoserijske izvedbe - Seduction i Exclusive, a ponudu motora čine dva turbodizelaša snage 160 i 200 KS.

Ključne riječi:
C5 Citroën CrossTourer Geneva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs

.::.