Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Volkswagen integrirao ChatGPT u svoja vozila

Autor: MJ Objavljeno: 10.01.2024. 10:14

Volkswagen vozila s ChatGPT temeljenim na umjetnoj inteligenciji

Volkswagen integrirao ChatGPT u svoja vozila

Volkswagen je na ovogodišnjem CES-u, koji upravo traje, predstavio modele u kojima je chatbot ChatGPT temeljen na umjetnoj inteligenciji integriran u IDA glasovni asistent.

 Volkswagen će biti prvi serijski proizvođač koji će u svojim modelima ponuditi Chat GPT kao standardnu funkciju od drugog kvartala ove godine.

Novi chatbot nastao je u suradnji s tvrtkom Cerence Inc., a nudit će se u kombinaciji s najnovijom generacijom infotainmenta u sljedećim modelima: ID.7, ID.4, ID.5, ID.3, novi Tiguan i novi Passat te novi Golf.

Integracija ChatGPT-a u glasovni asistent nudi mnoštvo novih mogućnosti koje daleko nadilaze prijašnje glasovno upravljanje.

Na primjer, IDA glasovni asistent može se koristiti za upravljanje infotainmentom, navigacijom i klima uređajem ili za odgovaranje na pitanja općeg znanja.

Volkswagen_AI_02

Ovo može biti od pomoći na mnogim razinama tijekom putovanja automobilom: obogaćivanje razgovora, odgovore na pitanja, interakcija intuitivnim jezikom, primanje informacija specifičnih za vozilo i još mnogo toga, i to sve bez korištenja ruku.

Za vozača se ništa ne mijenja jer nema potrebe za kreiranjem novog računa, instaliranjem nove aplikacije ili aktiviranjem ChatGPT-a.

Glasovni asistent se aktivira riječima "Hello IDA" ili pritiskom na tipku na upravljaču. IDA automatski daje prioritet treba li se izvršiti funkcija vozila, pretražiti odredište ili prilagoditi temperatura.

Ako sustav ne može odgovoriti na zahtjev, on onda prosljeđuje AI-u koji te se javlja poznati Volkswagenov glas.

ChatGPT nema pristup nikakvim podacima o vozilu; pitanja i odgovori se odmah brišu kako bi se osigurala najveća moguća razina zaštite podataka.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.