Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Civic Type R: Stisni R za Type R

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.11.2014. 11:28

Honda Civic Type R Concept 

Civic Type R: Stisni R za Type R

Civic Type R: Stisni R za Type R

Honda je svoj svjetski promo video za Civic Type R snimila u Rijeci. Gledajući video možete stisnuti na tipkovnici slovo R…

Pritiskanjem slova R na tipkovnici računala prelazite između dnevnog i noćnog videa odnosno birate gledanje standardnog Civica i Civica Type R Concepta koji je na nedavno završenom Paris Motor Showu proglašen najboljim automobilom. Obratite pozornost i na registracijske oznake na bijelom i crvenom Civicu: POW3-ROF i DR34-MS (POWER OF DREAMS).

Honda Civic Type R Concept (2)
Honda Civic Type R Concept (3)

Pogledajte video na ovom linku

Interaktivni video „The other side“ na YouTubeu sastoji se od dvostrukog scenarija, a gledatelj sam bira video tako da svake sekunde možete mijenjati video na ekranu, pritiskanjem tipke R na tipkovnici.
Video je, između ostalih lokacija, snimljen u ulici Milutina Barača koju Riječani zovu industrijskom ulicom, a druge lokacije koje se vide u videu su čvor sv. Kuzam, kontejnerski terminal te podvožnjaci, šetališta…

U finalnom odabiru lokacije osim Rijeke u igri su bili okolica Trsta i slovensko primorje, ali je Rijeka pobijedila zbog „industrijskog looka“ i zanimljive prometne infrastrukture.

Honda Civic Type R Concept (4)

Očekivana cijena za Hondu Civic Type R je oko 30.000 funti (291.000 kuna). Automobil ima novi 2.0-litreni turbo benzinski VTEC motor s četiri cilindra snage 276 KS, a mjenjač je ručni sa šest stupnjeva. Novi Civic Type R bi trebao imati prilagodljive prednje i stražnje amortizere, a uz tehnologiju „smjera osi“ što je neka vrsta mehaničke pomoći za smanjenje momenta pri korištenju upravljača u zavojima.

Inače, Honda sljedeće 2015. godine kroz svoj novi sustav Connect planira podignuti iskustvo vožnje na sasvim novu razinu. Infotainment sustav će koristiti procesore Nvidia, a na ekranu će se vrtjeti operativni sustav Android tako da će se na sam sustav moći spojiti pametni telefon i dobiti na ekranu mnoge danas poznate smartphone funkcionalnosti. Honda Connect će vozačima ponuditi povezivost i praktičnost, a prvi (samo europski) modeli koji stižu standardno opremljeni s novom tehnologijom Honda Connect su Civic, Civic Tourer i CR-V koji stižu u prvoj polovici 2015.

Honda Civic Type R Concept (1)
Ključne riječi:
Civic Type R Concept Honda video VTEC
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.