Vidiauto Testovi Testirali smo... Citroen C3 1.2 PureTech 82 Shine TEST

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 26.04.2017. 16:37

Fancy gradski automobil 

Citroen C3 1.2 PureTech 82 Shine TEST

Citroen C3 1.2 PureTech 82 Shine TEST

Citroen na najnovijem modelu C3 pokazuje smjer u kojem bi gradski automobili mogli krenuti, uz vjetar uz leđa koji daju razne crossover i SUV inačice. C3 cijelo vrijeme tijekom vožnje snima promet ispred nas pa u slučaju sudara imamo snimljen video.

Kupci novih automobila sve više biraju povišenija vozila kako bi lakše ulazili u vozilo te imali bolju preglednost u vožnji. SUV manija sve više hvata i gradske automobile, iako oni već imaju svoje derivate kroz mini SUV vozila. Primjer Citroena koji na najnovijem modelu C3 koriste gene C4 Cactusa i vizuale s C4 Picassa govori kako je to dobar smjer u kojem se može i treba ići.

Citroen C3 1.2 PureTech 82 Shine (2)

Vizualno, Citroen C3 u prednjem dijelu podsjeća na spomenute Cactus i Picasso s LED svjetlima koja spajaju chevroni, C3 ima i Airbumpere ukoliko odaberete jače pakete opreme pa ćete imati dobru zaštitu na parkiralištima od drugih vozila te otvaranja njihovih vrata na manjem prostoru. Tu su još i plastični detalji oko blatobrana te prednji i stražnji difuzori kojima se aludira na SUV-ove.

Citroen C3 1.2 PureTech 82 Shine (3)

Jasno, Citroen C3 nije SUV niti to pokušava biti, ali vizualno ide u tom smjeru. Pridodajmo i atraktivnu dvobojnu karoseriju - bijela Banquise uz krov uz krov u crvenoj Aden boji, uz spomenute Airbumpove i imate hit na tržištu - C3 privlači pozornost, atraktivan je, zabavnog stila koji se nastavlja i u interijeru u kojem Airbump dizajn primjećujemo na otvorima ventilacije, na unutarnjim oplatama vrata. Oduševljavaju sjedala, dizajn i boje, ali i udobnost koju daju. Osjećaj u vozilu je kao da smo u kući.

Korišteni su uglavnom tvrdi materijali, ali i mekani. Lijepo su složeni i ostali dijelovi interijera - kokpit s dinamičnim detaljima, uvučenim dijelom ispred suputnika kako bi se dobilo što više mjesta za noge suputnika. Mjesta u prednjem dijelu ima vizualno ali i u praksi - A-stup je znatno isturen prema naprijed pa u C3 imamo zaista puno mjesta.

I straga se može reći da ima dosta mjesta - u odnosu na prethodnika C3 je duži za 5 cm, širi za oko 3 cm, niži za 4 cm, povećan je i međuosovinski razmak za 9 cm te se i tako dobilo na prostranosti. Samo pripazite na glavu kad izlazite sa stražnjih sjedala jer je krov odnosno bočna strana znatno spuštena pa smeta za glavu, ali se time dobilo na većoj čvrstoći karoserije. Pomicanjem kotača prema krajevima vozila dobiven je, dakle veći prostor u vozilu, ali se nešto smanjila mobilnost pri okretanjima pa je potreban veći krug okretanja - 11,3 metara. Ne možete dobiti i ovce i novce.

Citroen C3 1.2 PureTech 82 Shine (4)

Prtljažnik obujma 300 litara je srednje velik pa je u konačnici, kad podvučemo crtu, jasno da se povećanjem dimenzija vozila išlo na povećanje komoditeta u gradskoj vožnji, a ne toliko na prtljažnik jer Citroen C3 je ipak gradski automobil koji pripada B-segmentu.

Citroen C3 1.2 PureTech 82 Shine (1)

Motori u ponudi su 1.2 benzinci snage 68, 82 i 110 KS te dva BlueHDi dizela od 75 i 100 KS. Mi smo na testu imali 1.2 benzinca s tri cilindra snage 82 KS koji nije trom u vožnji iako u konačnici testirani C3 ne puca od snage na papiru - od 0-100 km/h mu treba 13 sekundi, najveća brzina je 168 km/h. U praksi, ako se držimo područja do 2500 okretaja onda je ubrzavanje Citroena C3 solidno i automobil nije trom. Tromost se osjeti samo u prve dvije sekunde kada vozilo starta pa je potrebno stisnuti jače papučicu gasa. Test vozač ima masu 75 kilograma te je visine 172 cm.

Šasija i karoserija dobro surađuju, u zavojima je C3 čvrst, a primjetno je udoban. Čak i udobniji nego što smo očekivali, a to su primijetili svi koji su se s nama vozili. Mjenjač je ručni s pet stupnjeva prijenosa, (o)srednje je precizan i dužih je hodova ručice mjenjača. Upravljač je ugodan u vožnji, kočnice dobre. Potrošnja tijekom pretežito gradske vožnje nam je u prosjeku bila 6,9 litara, s tendencijom da bi mogla padati prema 6 litara, s dodatno prijeđenim kilometrima.

ConnectedCam Citroen kamera

Citroen C3 je, uz Airbumpove, veće dimenzije, dvobojnost i fora interijer poseban po još nečemu - ima prednju kameru HD rezolucije uz snimanje sa širokim kutom do 120 stupnjeva (uz stražnju koja se koristi za parkiranje) koja konstantno snima u vožnji. ConnectedCam Citroen kamera je smještena ispod unutarnjeg retrovizora te poput danas popularnih GoPro kamera snima promet ispred nas. Funkcionira uparena preko aplikacije na mobitelu ConnectedCam Citroen, dostupne za Android i iOS uređaje te se nakon inicijalnog uparivanja telefona (preko Bluetootha) treba obaviti još nekoliko podešavanja: upariti telefon i automobil preko wirelessa, podesiti na mobitelu putem kojeg kanala želimo slati te dijeliti snimljene video i foto materijale - preko emaila, Facebooka i Twittera.

Kad sve to, u dvije minute podesimo, spremni smo za korištenje. Smisao kamere i aplikacije je imati snimku u slučaju sudara - konstantno se u memoriju kapaciteta 16 GB sprema 90 sekundi video zapisa. Ako se dogodi sudar, u memoriji će ostati zabilježeno 30 sekundi videa prije sudara te još 60 sekundi videa nakon sudara, sve uz zabilježenu geolokaciju. Ipak, da bismo gledali video i foto materijale, ne moramo imati sudar nego se i tijekom vožnje ili stajanja može snimiti video od 20 do 60 sekundi ili fotografirati scenu ispred vozila i zatim ju share-ati na Facebooku ili Twitteru. Snimljeni materijali se spremaju u memoriju telefona, nakon što se iz ConnectedCam prebace na telefon. Sam sustav na sebi ima gumb za pokretanje sustava te gumb kojim se snima trenutna fotografija ili video zapis. Cijena kamere je 2000 kuna.

Cijena za Citroen C3

Početna cijena za Citroen C3 je 84.530 kuna, testirani starta od 102.900 kuna a uz opremu Shine i dodatnu opremu cijena se penje na 123.841 kn. Od opreme sadrži 3D navigaciju na 7“ tabletu, pristup i pokretanje vozila bez ključa, Connected Cam, kameru za vožnju unatrag, dodatno zatamnjena stakla, rezervni kotač, naplatke od lagane legure od 17 inča dok u interijeru dolazi s Urban Red uređenjem. Nadalje, ima automatski klima uređaj, stražnja svjetla s 3D efektom, zvučno i vizualno upozorenje na nenamjerno prelaženje bijele crte pri brzinama većim od 60 km/h (AFIL), LED dnevna svjetla i svjetla za maglu, šest zračnih jastuka te ABS + REF + AFU + ESP.

U konačnici, Citroen je s modelom C3 pogodio "u sridu" te atraktivnije opremljen, i vizualno i opremom, zaista privlači pozornost. Uz povišeni izgled ističe se medu posljednjim gradskim modelima koji su stigli na tržište. Dolazi s pet godina jamstva (ili 80.000 prijeđenih kilometara), a kupnju možete kombinirati s 0% kamata na kredit.

Tehničke karakteristike

C3 1.2 PureTech 82 Shine
Vrsta motora: Benzinski
Obujam motora: 1199 ccm
Broj cilindara: 3
Snaga u KS: 82 KS pri 5750 o/min
Snaga u kWh: 60 kWh pri 5750 o/min
Okretni moment: 118 Nm pri 2750 o/min
Mjenjač: 5 stupnjeva
Pogon: prednji pogon
Ubrzanje 0-100 km/h: 13,00 s
Maksimalna brzina: 168 km/h
Potrošnja (grad): 5,70 (kWh ili l)/100 km
Potrošnja (otvorena cesta): 4,10 (kWh ili l)/100 km
Potrošnja (kombinarano): 4,70 (kWh ili l)/100 km
Potrošnja (tijekom testa): 6,90 (kWh ili l)/100 km
CO2 emisija: 109 g/km
Duljina: 3996 mm
Širina: 1749 mm
Visina: 1474 mm
Međuosovinski razmak: 2540 mm
Obujam prtljažnika: 300 l
Masa vozila: 1055 kg
Gume: 205/50 R17
Euro NCAP ocjena: 4
Cijena: 123841 kn
Ključne riječi:
C3 cijena u Hrvatskoj Citroen test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.