Vidiauto Savjeti Rabljeni automobili Hrvatski vozači „skidaju“ kilometre prije prodaje svojeg automobila

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.04.2013. 09:43

Rabljena vozila 

Hrvatski vozači „skidaju“ kilometre prije prodaje svojeg automobila

Hrvatski vozači „skidaju“ kilometre prije prodaje svojeg automobila

Gotovo četvrtina hrvatskih vozača priznaje da su već „skinuli“ kilometre na svojem automobilu ili bi to napravili, pokazala je anketa web portala VidiAuto.com.

Ispitivanje je obavljeno na uzorku od 826 ispitanika, a VidiAuto je istraživanje napravio na temu „Skidate li kilometre prije prodaje automobila“.
Čak 11% vozača već je više puta lažiralo broj prijeđenih kilometara na svojem automobilu prije prodaje, a oko 5% jednom je do sada to već učinilo. 8% njih još se nije odlučilo na taj potez, ali bi to u budućnosti ipak napravili.

Ipak, podaci VidiAuta pokazuju primjetan velik postotak vozača koji izjavljuju kako to nikada ne bi učinili - tako se izjasnilo njih 66%. Nadalje, 5% njih se našlo u situaciji da im je bilo ponuđeno skidanje kilometara, ali su to odbili.

Umanjivanje broja prijeđenih kilometara u posljednjim je godinama uzelo maha i iz razloga što malo vičniji poznavatelj automobilskog softvera bez problema može umanjiti prijeđenu kilometražu na rabljenom automobilu te mu tako značajnije povećati prodajnu cijenu, ali i omogućiti bržu prodaju. Prema informacijama s crnog tržišta, za to je potrebno izdvojiti oko 50 eura, nakon čega se može ostvariti značajna novčana dobit prodajom automobila koji ima manje prijeđenih kilometara.

Ključne riječi:
anketa rabljena vozila skidanje kilometara
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs