Vidiauto Novosti Najave Mazda najavljuje ekonomičnije benzince

Autor: IR Objavljeno: 07.08.2017. 07:40

Ekonomičniji benzinci uskoro iz Mazde

Mazda najavljuje ekonomičnije benzince

U budućnosti će postojati samo električni i benzinski motori, pa nije ni čudno kako će Mazda već ovaj mjesec prikazati nove učinkovitije benzinske motore.

Poznato je da Mazda oduvijek najviše ulaže u benzinske motore, iako u ponudi imaju i jako dobre dizelske motore, a ne tako davno su nudili i Wankel motor. A prema najnovijim informacijama, već krajem kolovoza, Mazda će u Frankfurtu predstaviti nove benzinske motore koji će koristiti HCCI tehnologiju.

Mazda 3 Sedan

 

HCCI je skraćenica za homogenous charge compression ignition, a koja približava rad benzinskog motora onom dizelskom. Naime, HCCI benzinski motori funkcioniraju na način kao i dizelski motori, tako što kompresiraju mješavinu zraka i goriva u cilindru, sve dok ne dođe do sagorijevanja.

Mazda 3 1

Sve to će pomoći novim motorima da rade 30% ekonomičnije. Nove motore je Mazda nazvala SKYACTIV II, a prvi primjerci će se pojaviti u sljedećoj generaciji Mazde 3, a nakon toga će stići i u ostale modele Mazde.

Mazda 6

Konceptna Mazda 3 s ugrađenim HCCI benzinskim motorom bi trebala biti predstavljena na salonu automobila u Tokiju već ovog listopada, a prema svemu što znamo, Mazda će biti prva kompanija u svijetu koja će ponuditi HCCI motore u svojim modelima. Još jedino nema nikakvih informacija o cijenama novih motora.

Ključne riječi:
HCCI Mazda skyactiv II
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 29. rujan 1913.

9-29-1913 Tužna smrt Rudolfa Diesela

Tužna smrt Rudolfa Diesela

Izumitelj dizelskog motora Rudolf Diesel izvršio je samoubojstvo u 55-toj godini života, skokom s broda u kanalu LeManche. Dizelski motor ubrzo je revolucionirao industriju i prijevoz, pogotovo kamionski, brodski i željeznički.

vs