Vidiauto Automobili Predstavljamo "VelociRaptor 500" Ranger

Autor: MJ Objavljeno: 23.05.2023. 23:00

Hennessey "VelociRaptor 500" Ranger s 500 KS

"VelociRaptor 500" Ranger

Hennessey je malo dotjerao Ford Ranger Raptor čija je snaga povećana na 500 KS, a promijenjeni su i neki detalji na na vanjskom izgledu.

Ford Ranger Raptor je bez sumnje vrhunac pick-up segmenta, ne samo po performansama već prije svega voznim svojstvima. Odlični 3.0 V6 motor s gotovo 300 KS u kombinaciji s 10-brzinskim automatskim mjenjačem te nevjerojatnim ovjesom, nemaju premca na tržištu.

Za razliku od običnog Rangera straga nisu lisnate opruge već multi-link ovjes u kombinaciji s krutom pogonskom osovinom i zavojnim oprugama te FOX RAcing amortizerima čiji se hod prilagođava uvjetima vožnje pa je dulji prilikom off-road vožnje odnosno kraći na boljim podlogama.

Također, amortizeri imaju i prilagodljivu karakteristiku koja se mijenja ovisno o opterećenju, tako da pri laganoj vožnji omogućuje iznimnu udobnost, a kad zbog brzine ili terena šasija počne jače pritiskati, amortizeri odgovaraju tvrđom karakteristikom.

Europski modeli imaju 3.0 V6 biturbo s 300 KS, dok modeli za američko tržište imaju isti motor, ali 405 KS i 580 Nm.

Teksaška tvrtka Hennessey, poznata po automobilima ekstremnih performansi očito je mislila da to nije dovoljno pa je podigla snagu motora na 500 KS i 750 Nm okretnog momenta.

Rezultat je "VelociRaptor 500" Ranger, s drugačijim softverom motora, većim usisom zraka i većim interecoolerom, što je omogućilo povećanje snage za gotovo 20 posto.

Hennessey je donekle promijenio i vanjski izgled pa su ugrađeni VelociRaptor blatobrani, LED off-road svjetla, posebni 18" naplatci.

HennesseyVelociRaptor500Ranger-002
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.