Vidiauto Automobili Predstavljamo Toyota Aygo 1.0 – u 2. brzini do 110 km/h 

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 08.06.2014. 19:57

Malen na papiru, živahan u praksi 

Toyota Aygo 1.0 – u 2. brzini do 110 km/h 

Toyota Aygo 1.0 – u 2. brzini do 110 km/h 

Poznati Toyotin benzinac 1.0 VVT sa varijabilnim upravljanjem ventilima ugrađuje se u Yaris i Aygo. Razvija 68 konjskih snaga i svega 90 Nm okretnog momenta. 

U Yarisu je pomalo trom, no u malecnom Aygu se ponaša poput zvrka. Ubrzanja do 80 km/h su vrlo dojmljiva za mali gradski automobil, a mališan se ne mora sramiti niti otvorene ceste. Motor u neutralnom hodu odaje svoju frktavu narav, a prilikom urbzanja taj zvuk dobiva pomalo i sportsku notu. Pet brzinski mjenjač je po dobrom starom Toyotinom običaju lagan i precizan, a prve dvije brzine su neobično duge. Vjerovali ili ne u 2. brzini Aygo može razviti do 110 km/h prema brzinomjeru pri čemu se motor vrti na 6.500 okretaja. Po tome je Aygo jedinstven među automobilima manje snage. Potrošnja je još jedan veliki plus jer niti u najzahtjevnijoj gradskoj vožnji neće prijeći 6 litara, a na otvorenoj cesti će pasti ispod 5 litara.

toyota_aygo_hatchback_special_editions_36536
Ključne riječi:
Aygo Toyota VVT
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs