Vidiauto Automobili Predstavljamo BMW M4 CS u limitiranom broju primjeraka

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 31.05.2017. 17:06

Specijalno izdanje 

BMW M4 CS u limitiranom broju primjeraka

BMW M4 CS u limitiranom broju primjeraka

U ograničenom broju od 2017. do 2019. godine će se proizvoditi potpuno novi BMW M4 CS.

BMW M4 CS opremljen je istim rednim šesterocilindarskim motorom s M TwinPower Turbo tehnologijom koja je dokazala svoju moć u postojećim BMW M4 modelima. Snaga motora se na cestu prenosi preko M prijenosa sa dvostrukim kvačilom sa sedam brzina (M DCT) kao standardom.

BMW M4 CS (4)

S modelom M4 CS BMW M GmbH uvodi novu nomenklaturu za svoje modele. Postavljena iznad standardnih M modela bit će Competition verzija poboljšanih performansi. Zatim dolazi posebno izdanje CS modela, jedan stupanj viši. Novi BMW M4 CS zatvorit će razmak između modela BMW M4 s Competition paketom i beskompromisnog modela BMW M4 GTS.

BMW M4 CS (1)

Snaga modela BMW M4 CS iznosi 338 kW odnosno 460 KS, što je 10 KS više od modela BMW M4 s Competition paketom. Najveći okretni moment je 600 Nm, što je 50 Nm više. Iz BMW-a najavljuju uštedu goriva i emisije jednake onima u modelu BMW M4 Coupé uz DCT (kombinirana potrošnja goriva 8,4 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 197 g/km).

Kakve su performanse novog modela BMW M4 CS? Ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,9 sekunde, a najveća brzina je elektronički ograničena na 280 km/h. Usavršen je na stazi Nürburgring Nordschleife: najbrži krug je 7 minuta i 38 sekundi.

BMW M4 CS (2)

Ovjes se još sportskije podešava kako bi se dodatno poboljšala učinkovitost. Poklopac motora, krov, prednji razdjelnik, kolica, stražnji difuzor pa čak i jednodijelna pogonska osovina sastoje se od plastike ojačane ugljikovim vlaknima (CFRP). Prednji razdjelnik i spojler na poklopcu prtljažnika su novo dizajnirani i smanjuju dizanje vozila. Rezultat je niska masa neopterećenog vozila od samo 1.580 kilograma. I masa ukrasnih letvica je svedena na najmanju moguću mjeru, uz kompaktna prirodna vlakna i površine s izgledom ugljikovih vlakana dok lagane ušice za povlačenje vrata također povećavaju sportski karakter novog modela BMW M4 CS.

BMW M4 CS (3)

Kupci modela BMW M4 CS dobit će vozilo standardno opremljeno M kompozitnim kočnicama s plavim obojanim četveroklipnim čeljustima kočnica na prednjem kraju i dvoklipnim čeljustima na stražnjem kraju. M ugljično-keramičke kočnice sa zlatno obloženim, anodiziranim šesteroklipnim čeljustima kočnica za prednje i četveroklipne čeljusti za stražnji kraj dostupne su kao opcija.

Boje u kojima se M4 CS može naručiti su Alpska bijela, Sapphire metalik crna i Frozen Dark Blue II te dvije nove boje San Marino metalik plava i Lime Rock metalik siva.

Početak proizvodnje je zakazan za srpanj 2017. godine.

BMW M4 CS (5)
Ključne riječi:
BMW M4 CS
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.