Vidiauto Novosti Najave Znamo datum kada će se otvoriti muzej automobila u Zagrebu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.04.2013. 08:31

Muzej 

Znamo datum kada će se otvoriti muzej automobila u Zagrebu

Znamo datum kada će se otvoriti muzej automobila u Zagrebu

Obznanjen je datum kada će Zagreb dobiti prvi muzej automobila - bit će to sredinom ove godine - 29. lipnja 2013. Na 1600 kvadratnih metara moći će se vidjeti i doživjeti 115 godina povijesti automobilističke kulture u Hrvatskoj.

Zagreb tako više neće biti jedna od malobrojnih europskih metropola, a ono što je bitno jeste da ćemo u EU ući s muzejom Ferdinand Budicki. Muzej automobila Ferdinand Budicki bit će značajan za Grad Zagreb jer će osim svojih osnovnih izložaka: starodobnih automobila, motora i bicikala, u prostoru održavati mnogobrojne tematske izložbe fotografija, tehničke radionice, predavanja i tribine, restauracije, projekcije filmova te druge manifestacije koje su povezane s predstavljanjem, učenjem i promoviranjem 115 godina automobilističke kulture u Hrvatskoj.

F Budicki otvorenje_2_800

Ovako je bilo u noći muzeja, kada je na jedan dan muzej otvoren

Do sada je prikupljeno nekoliko tisuća fotografija od kojih veliki broj do sada nisu viđene i koje se ne nalaze u vlasništvu ni jedne gradske i državne institucije jer su prikupljene iz obiteljskih albuma prvih automobilista na ovim prostorima. Prikupljeno je i nekoliko sati dokumentarnog filmskog materijala u razdoblju od 1909. – 1990. na temu automobilizma u Hrvatskoj.

Ključne riječi:
Ferdinand Budicki muzej oldtimer
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs

.::.