Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Redizajnirana Toyota Corolla za 116900 kuna

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.09.2016. 16:29

50 godina joj je tek 

Redizajnirana Toyota Corolla za 116900 kuna

Redizajnirana Toyota Corolla za 116900 kuna

Toyota Corolla je stigla do redizajna svoje 11. generacije, provjerite što sve novo donosi ova 50-godišnja dama.

Toyota Corolla je od 1966. godine, od kada se proizvodi, u cijelom svijetu prodana u 43 milijuna komada. Proizvodi se u 16 tvornica u svijetu, a naziv Corolla znači "kruna od cvijeća". Na početku prodaje na američkom tržištu Corolla je koštala oko 1600 dolara. Kasnije ćemo vam u tekstu otkriti kolika joj je cijena danas.

U C segmentu ovaj sedan je u Hrvatskoj tijekom ove godine, do kraja kolovoza, prodan u 219 komada, a očekuju prodaju oko 300 komada do kraja godine.

Toyota Corolla (3)

Novosti u novoj facelift Corolli odnose se na agresivniji prednji kraj, svjetla su više razvučena, stigle su LED-ice pa se dobilo na široj prednjoj silueti. Straga je također Corolla redizajnirana s novim LED potpisom i redizajnom letvice.

Detaljno je dorađena unutrašnjost, klima uređaj je redizajniran. Prostranost je i dalje primjetna, što je jedan od bitnijih benefita Corolle i razloga za kupnju - nudi 452 litre u prtljažniku, 706 mm za koljena straga.

Toyota Corolla (4)

Toyota Corolla, koja začudo ne dijeli platformu s Aurisom, ima 270 cm međuosovinskog razmaka. Na Euro NCAP testu dobila je 5 zvjezdica, a ima velik broj sigurnosnih tehnologija. Skup sigurnosnih sustava, Toyota Safety Sense, obrađuje podatke koje automobil prikuplja laserom i kamerom, i to je standardna oprema u višim paketima opreme Corolle. Toyota Safety Sense sprječava sudar ili smanjuje posljedice sudara u brojnim opasnim situacijama u kojima se vozač u prometu može naći.

Toyota Corolla (5)

Toyota Safety Sense u sebi sadrži sustav 'predsudarne zaštite' (Pre-Collision System - PCS), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert - LDA), čitanje prometnih znakova (Road Sign Assist - RSA), kao i automatska duga svjetla (Automatic High Beam - AHB).
Nova Corolla se odlikuje i izmjenama na ovjesu i upravljaču kojima je postignuto poboljšanje udobnosti i stabilnosti. Osim toga, veliki trud je uložen u znatno smanjenje prenošenja buke i vibracija u kabinu.

Toyota Corolla (1)

Cijene za Toyotu Corollu počinju od 116.900 kuna s opremom Terra, a oprema se sastoji od sedam zračnih jastuka, disk kočnica sprijeda i straga, LED dnevnih svjetala, 15-colnih čeličnih naplataka, stražnjih svjetala za maglu, sustav za pomoć za kretanje na uzbrdici, ručne klime. U sljedećem paketu Luna dolazi automatski klima uređaj, kožom obloženi upravljač i ručica mjenjača, Toyota Touch 2 sustav s ekranom dijagonale 7 inča, šest zvučnika, središnji naslon za ruke, prednjih svjetala za maglu, kamera za vožnju unatrag, tempomat.

Benzinska ponuda se sastoji od dva motora - 1,33 VVT-i snage 99 KS i 1,6 VVT-i sa 132 KS. U dizelskom dijelu nudi se samo jedan, ali isproban i dokazan 1,4-litreni motor D-4D s 90 KS. Početna cijena za dizelski motor je 135.900 kuna.

Ključne riječi:
cijena u Hrvatskoj Corolla Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs