Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Kolekcionarski časopis Oldtimer club

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 16.02.2016. 17:50

Izašao je prvi broj 

Kolekcionarski časopis Oldtimer club

Kolekcionarski časopis Oldtimer club

U prvom izdanju časopisa Oldtimer club možete saznati koje su bile prve žene za volanom, pročitati priču o MilleMiglia, baciti pogled u daleku 1885. godinu kada je Carl Benz predstavio prvo motorno vozilo - trokolicu.

Oldtimer Club - Naslovnica

Kolekcionarski časopis jedinstveno je izdanje u Hrvatskoj, a daje uvid u nedovoljno poznate dijelove iz automobilističke povijesti, obiluje atraktivnim i kvalitetnim fotografijama koje otkrivaju mnoge tajne i zanimljive priče iz povijesti automobilizma. Piše se o počecima automobilizma u svijetu, pionirskim pokušajima i prekretnicama u povijesti automobilizma, tehničkim inovacijama, legendarnim modelima, događajima koji su usmjerili razvoj automobila te onima koji i danas okupljaju i slave iznimne i rijetke automobile.

Oldtimer Club 4

Cilj časopisa “Oldtimer club” je educirati te izgraditi svijest, naročito kod mlađih generacija o važnosti tehničke baštine i njenom očuvanju. Zbog toga teme nisu obrađene na način da ih razumiju samo stručnjaci. Brojne i zanimljive priče dijelovi su složenog, ali prije svega zanimljivog mozaika auto povijesti koja govori o automobilima koji „imaju dušu“.

Oldtimer Club 1

Oldtimer club, nastao u suradnji s Udrugom za očuvanje klasičnih vrijednosti OLDeST iz Splita, publicirala je tvrtka Medijska Osobnost iz Splita, poznata po produkciji specijalizirane TV emisije Auto Moto Nautic Vision koja se emitira bez prekida u kontinuitetu od 19. ožujka 1998. godine te je dosegla brojku od preko 900 izdanja, a časopis se po cijeni od 35 kuna može naručiti putem e-maila: kupioldtimerclub@gmail.com.

Nadam se da će svaki primjerak časopisa “Oldtimer club” pročitati mnogi, ali ga i sačuvati te s vremenom još mnogo puta prolistati“ - izjavio je povodom lansiranja časopisa Josip Radić, glavni urednik časopisa.

Josip Radić - glavni urednik

Josip Radić, glavni urednik

Oldtimer Club 3
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.