Vidiauto Testovi Testirali smo... Chrysler Crossfire

Autor: Kristijan Ptičar Objavljeno: 04.03.2013. 13:06

Amerikanac s njemačkim naglaskom

Chrysler Crossfire

Chrysler Crossfire

Glavne odrednice prilikom stvaranja Crossfirea bile su američki dizajn, provjerena njemačka mehanika te pouzdanost po kojoj bi se on mogao mjeriti s nedodirljivim Japancima

Iako je Chrysler definitivno najpoznatija i najprodavanija američka marka na europskom tržištu o ogromnom se uspjehu do nedavno nije moglo razmišljati. Fuzijom s Daimler- Benzom europski apetiti Chryslera osjetno su porasli, što se vidi i na nekim njihovim modelima koji su osjetno europeizirani. Prvi model kod kojeg se prilikom stvaranja gotovo u potpunosti mislilo na Europu je Crossfire. Ipak, da bi ga prvi puta provozali morali smo se uputiti do daleke savezne države poznate širom svijeta kao California.

Kompletan test:

arhiva.vidiauto.com/03testovi/index.php?id=3465

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs