Vidiauto Testovi Testirali smo... Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V Distinctive

Autor: Kristijan Ptičar Objavljeno: 04.03.2013. 12:37

Sportsko srce troši dizel

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V Distinctive

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V Distinctive

Sportsko srce ove Alfe pokreče dizelsko gorivo. Radi se o novom agregatu Multijet tehnologije sa 16 ventila koji razvija 140 KS uz maksimalni okretni moment od 305 Nm.

Rijetko koja marka širom svijeta ima toliki broj poklonika kao Alfa. Alfisti svoje automobile cijene i vole te zagovaraju više i glasnije od vlasnika većine ostalih automobila jer – Alfa je samo jedna. Kada pomislimo na alfu obično nam kao prvo na pamet padaju crvena boja, temperament, izvanredna vozna svojstva i vrhunski dizajn. Malen prtljažnik, slabija ponuda prostora i nešto niža kvaliteta završne obrade od njemačkih konkurenata prave Alfiste uopće ne zanimaju. Neka se s tim hvale vlasnici Passata, Astre i sličnih njemačkih automobila… Alfa ionako za time nikada nije težila. No, koliko god Talijani imali druge ciljeve i potpuno drugačiju publiku od Nijemaca, u posljednje vrijeme teže k istim ciljevima, sve većoj popularizaciji dizela. Pa, iako se pravom Alfa fanu smrači pred očima na sam spomen plinskog ulja na našim su cestama sve češće Alfe s natpisima JTD. Osim toga, rabljene Alfe s dizelskim motorom mnogo su cjenjenije i traženije od benzinaca što mnoge na kraju usmjerava prema kupnji modela s dizelskim motorom. Temperament i dinamika? Vjerujte nam, 140 dizelskih konja može biti vrlo temperamentno. U to smo se i sami uvjerili testirajući 147 1.9 JTD 16V Distinctive.

Kompletan test:

arhiva.vidiauto.com/03testovi/index.php?id=6457

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.