Vidiauto Novosti Najave Redizajn za Teslu Model Y

Autor: MJ Objavljeno: 31.12.2023. 11:07

Tesla najavio redizajn Modela Y sredinom godine

Redizajn za Teslu Model Y

Kako bi zadržali uspješnu prodaju Modela Y, Tesla planira veliki redizajn polovicom 2024.

Teslin Model Y na tržište je stigao u proljeće 2020. i ubrzo se pokazao punim pogotkom.

Na globalnoj razini postao je najprodavaniji električni automobil u 2022., a isto se očekuje i 2023., ispred još jedne Tesle, Modela 3.

Kako u Tesli i dalje očekuju velike stvari od ovog električnog SUV-a tako je prema pisanju Bloomberga za polovicu 2024. predviđen opsežan redizajn po uzoru na Model 3.

Proizvodnja prvih modela koji su nastali unutar "Projekta Juniper" je predviđena polovicom godine u Teslinoj Gigafactory u Šangaju, a još nije poznato kada će krenuti i na ostalim lokacijama.

Kako navodi Bloomberg, promjene su opsežne te uključuju vizualne preinake na prednjem, bočnom i stražnjem dijelu vozila kako bi se dodatno poboljšala aerodinamika i smanjila buka.

Novosti uključuju i unutrašnjost s novim zaslonom osjetljivim na dodir i novim upravljačem, ovaj puta bez ručice mjenjača po uzoru na Model 3 odnosno izborom moda vožnje na zaslonu.

Tesla-Model_3-2024
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.