Vidiauto Novosti Najave Prve fotografije McLarena P1 GTR

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 27.10.2014. 09:46

Automobil za utrke 

Prve fotografije McLarena P1 GTR

Prve fotografije McLarena P1 GTR

McLaren P1 GTR je testiran na stazi u Bahreinu tako da se sada po prvi put mogu vidjeti i detalji ovog hibrida.

Staza će upravo biti njegova površina po kojoj će se kretati jer je namijenjen isključivo za vožnju po stazama. Ipak, očekuje se da bi se mogla pojaviti i cestovna inačica. P1 GTR je McLarenov odgovor na Ferrarijev LaFerrari, također hibrid.

Fokus na McLarenu P1 GTR je na smanjenju mase, a „stazna verzija“ donosi dodatne dovode zraka i fiksni stražnji spojler. Zbog cilja manje mase, P1 GTR je prepun ugljika, u kojem god smjeru pogledate. U interijeru je također prisutan ugljik, a sve je u skladu sa sigurnosnim sustavom HANS.

McLaren P1 GTR (interijer)

Ugljik okružuje vozača u novom McLarenu P1 GTR

Pazilo se i na zaštitu prilikom prevrtanja tako da i po tom pitanju hibridni McLaren udovoljava zahtjevima FIA-e. Upravljač P1 GTR-a se temelji na dizajnu McLarena MP4-23, a prisutne su i komande klima uređaja. Vozač se neće toliko znojiti kao do sada.

U cijenu od 2 milijuna eura uključena je i obuka vozača i osposobljavanje za stazu, a očekuje se proizvodnja manje od 100 primjeraka. Proizvodnja počinje u lipnju 2015. godine. Podsjetnik na model P1 - on je proizveden u 375 primjeraka.

Ključne riječi:
hibrid McLaren P1 GTR
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.