Vidiauto Novosti Najave Novi Renault Clio efektnog izgleda

Autor: MJ Objavljeno: 18.04.2023. 13:36

Novi Renault Clio efektnog izgleda i široke lepeze pogona

Novi Renault Clio efektnog izgleda

Renault Clio, jedan od najpopularnijih modela u klasi, dobio je novi izgled te značajna tehnološka unaprjeđenja.

Clio je jedan od najvažnijih modela Renault, a od predstavljanja 1990. prodan je u više od 16 milijuna primjeraka. Svojedobno je bio najprodavaniji model u Hrvatskoj, ali je i dalje u vrhu popisa najprodavanijih model i godišnje se kod nas proda oko 1.000 komada.

New Renault Clio 002

Iako su osnovni gabariti ostali isti, promjena ima puno, prije svega u izgledu, ali i u ugrađenim tehnologijama.

Efektno novo lice ima LED svjetla u seriji, vidljivi su i dizajnerski elementi s modela Megane E-Tech Electric i koncepta Scenic Vision.

New Renault Clio 005

Novi je Clio prvi serijski automobil nastao u okviru strategije Nouvelle Vague, o čemu svjedoči i novi svjetlosni potpis prednjih svjetala, oblikovan po uzoru na logotip, a uočljiva svjetlosna grafika će se s vremenom pojaviti u ostatku Renaultove ponude.

LED jedinice dolaze u kombinaciji s oštrijim novim dizajnom branika, svježim opcijama boja i novim dizajnom kotača do 17 inča.

New Renault Clio 007

Renault se u unutrašnjosti usredotočio na poboljšanje kvalitete materijala i digitalnih sučelja automobila. Svi modeli su opremljeni digitalnom instrument pločom veličine 7" ili 10", ovisno o specifikaciji, a tu je i središnji infotainment zaslon veličine 7" ili 9,3" osjetljiv na dodir, koji sada podržava bežični Apple CarPlay i Android Auto.

Uz fokus na kvalitetnije materijale, marka se također fokusirala na održivost. U unutrašnjosti više nema kože, dok je većina korištenih tkanina djelomično izrađena od recikliranih materijala.

New Renault Clio 004

Renault će novi Clio ponuditi s novom vrhunskom opremom esprit Alpine koja zamjenjuje prethodne modele R-Line, čime se naglašava veza sa sestrinskom sportskom markom Alpine.

Zanimljivo je kako će Clio nuditi s vrlo širokom lepezom pogonskih sustava, od hibrida, preko plinskog (LPG) motora, pa do benzinskih i dizelskih izvedbi.

New Renault Clio 009

Prvi hibridni Clio E-Tech predstavljen je 2020., a novi i unaprijeđeni pogonski sustav kombinira dva elektromotora, glavni s 36 kW i manji elektropokretač-generator snage 18 kW, s 1,6-litarskim četverocilindričnim benzinskim motorom snage 69 kW (94 KS), inteligentnim mjenjačem s kandžastim spojkama te baterijom kapaciteta od 1,2 kWh.

Osim što uvijek kreće s električnim pogonom, ovaj motor omogućuje do 80% vremena vožnje u gradu bude s električnim pogonom čime se smanjuje potrošnja goriva do 40%.

New Renault Clio

TCe 100 LPG je trocilindrični turbo motor koji može trošiti LPG plin ili benzin, a osim manjih troškova eksploatacije s momentom od 170 Nm nudi i solidne performanse.

Vjerojatno najvažniji motor će biti TCe 90, trocilindrični turbo benzinac s 90 KS i 160 Nm okretnog momenta, a uvijek je u kombinaciji s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

New Renault Clio 008

Na nekim tržištima (kod nas vjerojatno ne) će se nuditi trocilindrični atmosferski motor sa 65 KS i 5-brzinskim mjenjačem, što je, uz nižu cijenu, dostatno za gradsku vožnju.

Na kraju ponude i Blue dCi 100 sa 100 KS i 260 Nm koji u kombinaciji s 6-brzinskim ručnim mjenjačem, kombinira dobre performanse i nisku potrošnju goriva

Novi Clio na naše tržište stiže u jesen.

New Renault Clio 003
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.