Vidiauto Novosti Najave Novi Golf stiže u siječnju

Autor: Matko Jović Objavljeno: 31.12.2023. 11:10

Volkswagen će krajem siječnja predstaviti novi Golf

Novi Golf stiže u siječnju

U očekivanju nove generacije Golfa, kojeg će predstaviti krajem siječnja, Volkswagen je objavio teaser u kojem se jedino vidi svjetlosna traka po uzoru na električne modele, koju su preuzeli i ostali novi modeli.

No, poznato je kako će novi Golf također koristiti unaprijeđenu MQB Evo platformu koja je debitirala u novom Passatu.

Također, nova generacija će donijeti široku paletu motorizacije koja će osim benzinske i dizelske motore, uključiti 48 V mild hibridne te plug-in hibridne pogone, koji se ugrađuju u novi Passat i novi Tiguan.

Iako su hibridi postojali i ranije, novi plug-in hibrid će koristiti 1.5 TSI motor te imati značajno veću bateriju, za očekivati je 19,7 kWh koliko ima i Passat.

Najavljena je i nova unutrašnjost s potpuno novim infotainment sustavom, koji bi trebao biti značajno bolji od kritiziranog prethodnika.

Izgled i logika upravljanja vjerojatno će biti na tragu izvedbe u električnom ID.7, odnosno Passatu.

Naravno i nova razina sigurnosnih sustava sukladno EU propisima za sljedeću godinu.

Premijera novog model se očekuje krajem siječnja, dok će se prvi primjerci na cesti naći u ljeto (ovisno o tržištu), a kako se 2024. obilježava 50 godina predstavljanja prve generacije Golfa, pa je ovo odličan rođendanski poklon.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.