Vidiauto Novosti Najave Novi Golf stiže u siječnju

Autor: Matko Jović Objavljeno: 31.12.2023. 11:10

Volkswagen će krajem siječnja predstaviti novi Golf

Novi Golf stiže u siječnju

U očekivanju nove generacije Golfa, kojeg će predstaviti krajem siječnja, Volkswagen je objavio teaser u kojem se jedino vidi svjetlosna traka po uzoru na električne modele, koju su preuzeli i ostali novi modeli.

No, poznato je kako će novi Golf također koristiti unaprijeđenu MQB Evo platformu koja je debitirala u novom Passatu.

Također, nova generacija će donijeti široku paletu motorizacije koja će osim benzinske i dizelske motore, uključiti 48 V mild hibridne te plug-in hibridne pogone, koji se ugrađuju u novi Passat i novi Tiguan.

Iako su hibridi postojali i ranije, novi plug-in hibrid će koristiti 1.5 TSI motor te imati značajno veću bateriju, za očekivati je 19,7 kWh koliko ima i Passat.

Najavljena je i nova unutrašnjost s potpuno novim infotainment sustavom, koji bi trebao biti značajno bolji od kritiziranog prethodnika.

Izgled i logika upravljanja vjerojatno će biti na tragu izvedbe u električnom ID.7, odnosno Passatu.

Naravno i nova razina sigurnosnih sustava sukladno EU propisima za sljedeću godinu.

Premijera novog model se očekuje krajem siječnja, dok će se prvi primjerci na cesti naći u ljeto (ovisno o tržištu), a kako se 2024. obilježava 50 godina predstavljanja prve generacije Golfa, pa je ovo odličan rođendanski poklon.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.