Vidiauto Novosti Najave Nova Opel Corsa

Autor: MJ Objavljeno: 24.05.2023. 17:54

Nova Opel Corsa s upečatljivim dizajnom

Nova Opel Corsa

Corsa, koja je ne samo najprodavaiji Opelovm model, već i jedan od najpopularnijih modela na europskom tržištu, dobiva novi izgled dok se električna izvedba može pohvaliti dosegom do 402 km.

Nova Corsa je osim atraktivnog izgleda dobila puno naredne tehnologije, mild hibridne pogone s benzinskim motorima te veći doseg električnog modela

Novi izgled uključuje karakterističnu Vizor masku, a gradski kompakt je sad stilski izjednačen s modelima Mokka, Astra i Grandland.

Opcijski se nudi digitalni kokpit s novim intuitivnim infotainment sustavom i zaslonom osjetljivim na dodir u boji veličine 10 inča.

Opel_Corsa_2

Matrix Intelli-Lux LED svjetla bez zasljepljivanja vozača iz suprotnog smjera, koje je Corsa predstavila u segmentu malih automobila 2019., također su bolja i preciznija – sada s 14 LED elemenata

Prvi put je dostupno i bežično punjenje pametnog telefona te uključena i bežična kompatibilnost za Android Auto i Apple CarPlay.

Nova stražnja širokokutna kamera visoke rezolucije povećava sigurnost pri manevriranju. Od ostalih sigurnosnih sustava treba istaknuti prilagodljivi tempomat s autonomnim kočenjem u nuždi i  detekcijom pješaka.

Opel_Corsa_3

Corsa Electric dobiva novi, unaprijeđeni pogonski sklop, s većom baterijom iskoritivog kapacitet 51 kWh i snažnijim motorom snage 115 kW (156 KS) i okretnog momenta od 260 Nmkoji pogoni prednje kotače. Opel ističe kako je doseg povećan za 15 posto, odnosno na 402 km.  

Snaga brzog punjenja od 100 kW ostaje nepromijenjena, tako da će punjenje od 10-80 posto i dalje trajati oko pola sata. Novi model je dobio mogućnost punjenja na AC punjačima snage 11 kW, što znači vrijeme punjenja od pet sati i 15 minuta

Nova Corsa nudi i opciju prelaska na hibride sa sustavom od 48 volta. Motori snage 74 kW (100 KS) i 100 kW (136 KS) dolaze s novim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

U budućnosti će nadopuniti široku ponudu ekonomičnih pogona, od visokoučinkovitih motora s unutarnjim sagorijevanjem do potpuno električne Corse Electric, čime se svjesno nastavlja elektrifikacija branda.

Nova Corsa stiže na tržište krajem godine.

Opel_Corsa_4
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.