Vidiauto Novosti Najave Električni Twingo za manje od 20000 eura

Autor: MJ Objavljeno: 17.11.2023. 22:40

Novi električni Renault Twingo za manje od 20.000 eura

Električni Twingo za manje od 20000 eura

Ubrzo nakon što je najavio novi električni model za manje od 20.000 eura, Renault je prikazao i prve rendere studije koja bi trebala u djelo provesti tu najavu.

Iako studija najavljena s oznakom "Legend", prilično je jasno da se radi o električnom Twingu, odnosno električnom nasljedniku prve generacije Twinga, što je kasnije i potvrđeno oznakom na prvim prikazima.

Nakon Renaulta 5 koji se očekuje sljedeće godine te Renaulta 4, koji dolazi 2025., Renault planira oživjeti i treću ikonu, odnosno legendarni Twingo, koji bi se trebao pojaviti 2026.

Prvi vizuali prototipa pokazuju kako nema ništa zajedničko s trenutnom generacijom Twinga, koji je nastao na zajedničkoj platformi sa Smartom Forfour, već su dizajneri preuzeli brojne elemente prvog Twinga iz 90-ih.

Twingo_Legend2

Od kratkog prednjeg dijela s usisnicima zraka na desnom gornjem dijelu "poklopca motora", preko oblika prednjih svjetala do izvedbe rukohvata na vratima.

Jedna razlika, osim pogona, je da će novi Twingo, za razliku od prve generacije, imati pet vrata.

Trebao bi stići 2026. godine i proizvodit će se u Europi, a Renault obećava da će parirati kineskim rivalima u pogledu cijene.

Twingo_Legend3

Do sada je Renault iznio samo okvirne podatke o novom Twingu, ističući kako će imati potrošnju od 10 kWh/100 km te 75 posto nižu emisiju CO2 u cijelom životnom ciklusu od prosječnih današnjih automobila s klasičnim motorima.

Neka od izvješća spominju da bi se budući električni Twingo mogao proizvoditi u tvornici u Novom Mestu, što je i logično budući se tamo proizvodi aktualna generacija.

Nema informacija o bateriji, ali nešto skuplji (također budući) Renault 5 bi trebao koristiti LFP bateriju, pa je za očekivati kako će takva kemija naći i u Twingu.

No, najvažnije je kako će cijena biti manja od 20.000 eura, a bit će jedan od modela u Renaultovoj tvrtki kćeri Ampere koja će se baviti isključivo električnim vozilima i softverom.

Ampere_Range
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.