Vidiauto Novosti Najave Alfa Romeo planira dva električna SUV modela

Autor: M.J. Objavljeno: 12.04.2023. 09:46

Alfa Romeo planira dva električna SUV modela

Alfa Romeo planira dva električna SUV modela

Alfa Romeo za sljedeću godinu najavljuje električni model koji će se zvati Brennero, a radit će se o Alfinoj verziji Jeepa Avenger.

Alfa Romeo za sljedeću godinu najavljuje električni model koji će se zvati Brennero, a radit će se o Alfinoj verziji Jeepa Avenger, baš kao i što je Tonale u stvari Jeep Compass.

Alfa Romeo Brennero će najvjerojatnije koristiti pogon e-CMP električne platforme, odnosno elektromotor snage 115 kW (156 KS) dok će kapacitet baterije biti 54 kWh kao i kod Avengera.

Iako doseg električnog Brennera još nije poznat, za očekivati je da bude u rangu s Avengerom, za kojeg se navodi WLTP doseg od 392 km. Također, nema informacija o tome gdje će se proizvoditi Alfa Romeo Brennero, ali će to gotovo sigurno biti u tvornici u Tychyju u Poljskoj gdje se od veljače ove godine proizvodi Jeep Avenger.

Budući da je e-CMP električni izdanak višeenergetske platforme, Alfa Romeo će vjerojatno ponuditi Brennero i s motorima s unutarnjim izgaranjem ili hibridima, no još uvijek nema informacija koji pogoni će se nuditi na kojim tržištima

Iako će se Brennero (vjerojatno) nuditi i s klasičnim pogonima, nova generacija većeg Alfinog SUV-a Stelvio koji dolazi 2026. bit će isključivo s električnim pogonom te će koristiti STLA Large, potpuno električnu Stellantisovu platformu.

STLA Large je jedna od četiri platforme koje Stellantis koristi za elektrifikaciju, a iako omogućuje i druge vrste pogona, razvijena je s fokusom na električni pogon, a trebala bi omogućiti ugradnju baterija kapaciteta do 100 kWh te dosege do 800 km

Ista platforma će vjerojatno biti osnova i za potpuno električnu Giuliu, budući da dva modela i sada dijele platformu Giorgio za koju se i očekivalo kako neće preživjeti Stellantisovu unifikaciju i "platformizaciju".

Šteta, jer se radi o modelima čija su vozna svojstva među najboljima na svijetu, što neće biti lako ponoviti, pogotovo što šef marke Jean-Philippe Imparato ističe kako će se Alfa fokusirati "na udobnost, praktičnost i korisničku upotrebu".

Drugim riječima ako vam se sviđaju Giulia i/ili Stelvio kupite aktualnu generaciju dok se još nudi, jer, kao što se moglo očekivati, nove generacije osim imena neće imati ništa zajedničko s postojećim modelima.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.