Vidiauto Novosti Autobiz U Hrvatskoj predstavljen C-HR Plug-in

Autor: Mario Šešlek Objavljeno: 29.03.2024. 10:34

U Hrvatskoj predstavljen novi C-HR Plug-in hibrid

U Hrvatskoj predstavljen C-HR Plug-in

Upečatljiv dizajn nalik na coupé modele i sofisticirana kvaliteta izrade zajedno tvore „konceptni automobil za cestovnu primjenu”

Jučer je u hotelu Zonar službeno predstavljen popularni Toyota crossover – Toyota C-HR. Ovaj događaj motiviran je dolaskom prvog C-HR PLUG-IN HIBRID modela na tržište.

PMX54643

Toyota C-HR je automobil koji za Toyotu ima vrlo bitnu ulogu u segmentu crossovera s vrlo upečatljivim dizajnom kako iznutra tako i izvana. CHR je svojom prvom generacijom želio Toyotu odmaknuti od svakodnevnih vozila u čemu je svakako i uspio što potvrđuje i nova, vrlo atraktivna druga generacija.

U Toyoti su istaknuli da je novi C-HR razvijen u Europi sa fokusom na europske kupce. To je važno jer tvrde da su europski vozači najzahtjevniji u svim područjima. Od automobila najviše očekuju u pogledu dinamike vožnje, potrošnje, ekologije, sigurnosti i sl. Sigurni smo da će novi C-HR u svim ovim i mnogim drugim područjima oduševiti i vas.

L1001796 v2

Kada je u pitanju dizajn, Toyota ističe da prednji dio automobila podsjeća na morskog pasa čekićara. Isklesani blatobrani stvaraju voluminozni efekt i automobil vizualno čine širim, poput tigra koji čuči i sprema se skočiti naprijed. Karakteristična linija C-HR-a još je odvažnija i izražajnija u novoj generaciji, teče kroz cijeli profil - od prednjeg do stražnjeg dijela. A Toyota po prvi puta predstavlja kvake koje se nalaze u potpunosti u ravnini sa karoserijom. Stražnja LED svjetla koja osvjetljavaju ime modela, dolaze u svim razinama opreme. Model se nudi u dvobojnoj varijanti i uz panoramski stakleni krov.

L1001794

Unutrašnjost C-HR-a odiše premium osjećajem čemu dodatno pridonosi i osvjetljenje u čak 64 boje. Boje se mijenjaju svakog sata i povezane su sa različitom dinamikom unutar i izvan automobila. Osim ovoga, C-HR se smatra ekološkim predvodnikom u liniji Toyote jer je u njegovom nastajanju udvostručena upotreba recikliranih materijala.

Toyota je istaknula kako se novi C-HR može dobiti u četiri izvedbe pogona, a postoji jasno pozicioniranje i priča za svaki pogonski sklop.

L1001803 v2

1.8 hibrid je CO2 Hibrid prvak i odlična ulazna točka za C-HR.

2.0 hibrid nudi izvrsnu ravnotežu performansi i CO2, za one kupce koji žele više uzbuđenja u vožnji od svog hibrida.

2.0 hibrid s AWD-i dodaje pravo AWD samopouzdanje i sigurnost ovom izvanrednom pogonskom sklopu.

A moćni 2.0 plug-in hibrid, neprikosnoveni je prvak u performansama, postižući vrhunske performanse ubrzanja za gradske manevre i manevre na autocestama, zajedno s vodećom učinkovitošću u klasi.

Kratko predstavljanje je završio i direktor Toyota Croatie, Gregor Mauko koji je pozvao zainteresirane da posjete Toyota salone i testiraju automobil iz prve ruke.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.