Vidiauto Novosti Autobiz Dvije trećine britanskih vozača ne želi električne automobile

Autor: MJ Objavljeno: 12.02.2024. 22:59

66 posto vozača u Velikoj Britaniji ne želi električni automobil

Dvije trećine britanskih vozača ne želi električne automobile

Prema ispitivanju koje je proveo Refused Car Finance, čak dvije trećine britanskih vozača ne namjerava kupiti električni automobil.

Treba istaknuti da se radi o vozačima koji još nisu imali električni automobil, odnosno nemaju osobnih iskustava s tom vrstom pogona, ali svejedno velika većina ne namjerava steći to iskustvo.

Iako se električni automobili snažno promiču kao bolje rješenje za okoliš, manje troškove posjedovanja te veću učinkovitost, to izgleda ipak nije dovoljno da bi se vozači odlučili prijeći na "zelenu" stranu.

Glavne razlozi protiv kupnje, za ovu skupinu vozača, su visoka cijena električnih vozila, doseg te dostupnost mjesta za punjenje.

Oko 61% ispitanih vozača bilo je zabrinuto zbog dosega električnih vozila, odnosno vremenu punjenja koje je duže od vremena vožnje.

Na pitanje o prosječnom dosegu modernih električnih automobila, 40% je reklo između 300 i 400 km, što je prilično točno.

Iako je u Ujedinjenom Kraljevstvu dostupno više od 53.000 javnih punionica, mnogi vozači još uvijek nisu uvjereni da je to dovoljno

No, obzirom da Vlada ima za cilj do 2030. doći do 300.000 punionica, možda promjene mišljenje.

S druge strane, 66,7% vozača koji su posjedovali električni automobil, reklo je da su zadovoljni te da povratka na dizel ili benzin nije opcija

Po njihovom mišljenju, najveća prodajna prednost električnih vozila su niski operativni troškovi, nulta emisija te bolje iskustvo vožnje.

Iako se u Velikoj Britaniji od 2035. više neće moći kupiti novi automobili s motorima s unutarnjim izgaranjem, ovo istraživanje ukazuje da većina britanskih vozača još uvijek nije spremna za taj korak.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kakvi bi rezultati bili kod nas!

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.