Vidiauto Novosti Autobiz Audi predstavio redizajn A3 modela

Autor: Mario Šešlek Objavljeno: 12.03.2024. 09:20

Audi predstavio redizajn A3 modela

Audi predstavio redizajn A3 modela

Dizajn izraženijeg sportskog karaktera, mogućnost odabira svjetlosnog potpisa svjetala za dnevnu vožnju, proširena standardna oprema i novi materijali

Audi je predstavio redizajn A3 modela - Sportback i limuzina - čiji se početak prodaje u Hrvatskoj očekuje 14. ožujka, dok će se ponuda dostupnih modela proširiti u svibnju. 

Šesterokutna prednja maska bez okvira ima novu strukturu i zamjetno je ravnija i šira.

A241357_large (1)

Prvi put u modelima serije A3 moguć je odabir različitih digitalnih svjetlosnih potpisa svjetala za dnevnu vožnju u MMI-ju.

Matrix LED prednja svjetla tvore digitalna svjetla za dnevnu vožnju pomoću 24 pikselirana elementa u tri reda na gornjem rubu kućišta.

A241355_large (1)

Serijska oprema značajno je proširena. Uz višenamjenski kožni upravljač s tri kraka plus, standardne značajke opreme sadrže automatski klima uređaj s tri zone, paket ambijentalnog osvjetljenja i novi središnji naslon za ruke.

Zvučnici novog Sonos Premium Sound sistema nalaze se na donjem dijelu vrata i stvaraju obuhvatan osjećaj slušanja 3D zvukom.

A240822_large (1)

Serijska oprema sadrži digitalni radio DAB+ i 10,1-inčni zaslon osjetljiv na dodir zajedno s Audi virtualnim kokpitom i Audi phone box-om light. Osim dva USB-C utora za punjenje u središnjoj konzoli sprijeda standardna su i dva dodatna utora straga.

U Europi će modeli A3 prvotno biti dostupni s dvije verzije motora/prijenosa. 35 TFSI s benzinskim motorom od 1,5 l proizvodi snagu 110 kW (150 KS) i od izlaska na tržište u ponudi je u verziji automatika sa S tronicom sa sedam brzina i tehnologijom mild hybrid.

A240819_large (1)

Kasnije će također biti dostupan s ručnim mjenjačem sa šest brzina. 35 TDI je dizelski model sa 110 kW (150 KS) i S tronicom sa sedam brzina.

Dodatne benzinske i dizelske verzije modela A3 Sportback i A3 Limousine izaći će u drugom kvartalu. Plug-in hybrid model bit će dodan liniji krajem godine.

A240817_large (1)

Svi modeli A3 proizvodit će se u tvornici marke Audi u Ingolstadtu.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.