Vidiauto Automobili Predstavljamo VIDEO: Ovo je novi Bugatti dizajniran u Hrvatskoj

Autor: Luka Jurić Objavljeno: 21.06.2024. 11:20

Bugatti Rimac

VIDEO: Ovo je novi Bugatti dizajniran u Hrvatskoj

VIDEO: Ovo je novi Bugatti dizajniran u Hrvatskoj

Mate Rimac je predstavio prvi Bugatti koji je razvijen u okviru nove tvrtke Bugatti Rimac

Prema najavama, CEO tvrtke Bugatti Mate Rimac, održao je predstavljanje novog modela Bugattija pod nazivom Bugatti Turbillon, čije ime dolazi od istoimenog dodatka mehanici luksuznih ručnih satova koji je osmislio je britanski urar i izumitelj John Arnold, a razvio njegov prijatelj, švicarsko-francuski urar Abraham-Louis Breguet, koji ga je patentirao 26. lipnja 1801. godine.

02 BUGATTI-World-Premiere-Presskit-Images (1)

Na predstavljanju je Mate Rimac ukazivao na to da novi hiperautomobil inspiraciju vuče upravo iz ove genijalne inovacije koja je mehaničkim satovima povećala točnost, pa su u Bugattiju dizajnirali i instrumente na komandnoj ploči prema uzoru na turbillon mehanizam, što će svatko odmah primijetiti čim sjedne za upravljač.

34 BUGATTI-World-Premiere-Presskit-Images-Photo (1)

Kao što je već bilo najavljivano, Mate Rimac i njegova ekipa iz Svete Nedelje, u Turbillon nisu ugradili električni pogonski sklop koji pogoni Neveru, već se radi o hibridnom pogonu.

08 BUGATTI-World-Premiere-Presskit-Images (1)

Točnije rečeno, auto pogoni potpuno novi V16 motor i električni pogonski sklop, koji proizvodi 1800 konjskih snaga, od čega 1000 dolazi iz samog motora s unutarnjim izgaranjem, a 800 konja iz električnih motora, odnosno dva elektromotora u prednjoj osovini i jedan elektromotor postavljen straga.

06 BUGATTI-World-Premiere-Presskit-Images (1)

Taj pogonski sklop omogućuje Turbillonu da od nule do stotke dođe za samo dvije sekunde, a maksimalna brzina koju može postići iznosi 445 km/h.

26 BUGATTI-World-Premiere-Presskit-Images (1)

Rimac je na predstavljanju rekao da su inženjeri u dizajnu automobila bili vođeni 115 godina dugom poviješću i kreacijama Ettorea Bugattija i Jeana Bugattija, koji su bili genijalni razvoju aerodinamičnosti, inovativnosti i trajnoj ljepoti Bugatti automobila, pa kaže da Turbillon održava težnju marke za inženjerskom izvrsnošću.

03 BUGATTI-World-Premiere-Presskit-Images (1)

Mate je također naglasio da razvoj Turbillona još nije dovršen, a ovo predstavljanje su održali jer su bili nestrpljivi da ga pokažu javnosti, pa ovo možete shvatiti tek kao prvi pogled.

Čitavo predstavljanje možete pogledati u ovom videu.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.