Vidiauto Automobili Predstavljamo U rujnu stiže novi Renault Clio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.06.2016. 09:58

Redizajn Renaultove uspješnice 

U rujnu stiže novi Renault Clio

U rujnu stiže novi Renault Clio

Renault Clio se proizvodi već 26 godina, a na jesen stiže facelift s full LED svjetlima i novim motorom.

Renault Clio 2016 (2)

Četvrta generacija Renault Clija predstavljena je 2012. godine, a četiri godine kasnije stiže redizajn koji donosi svjetlosni potpisom izveden u tehnologiji Full LED Pure Vision uključujući, u određenim inačicama, dnevna svjetla u obliku slova C. Nova je i prednja maska na kojoj se ističe Renaultov logotip te širi usisnik zraka koji prednjem kraju daje suvremeniji izgled dok je straga izmijenjen odbojnik koji sada izgleda robusnije.

Renault Clio 2016 (4)

U ponudu stižu i četiri nove boje - crvena Intense, siva Titanium, biserna bijela i plava Iron, zatim novi naplatci i umetci naplataka te još bogatiji program personalizacije. Iz Renaulta saznajemo da su u izradi novog Clija upotrijebljeni materijali kakvi su do sad bili rezervirani za modele s vrha Renaultove ponude - sve su presvlake nove i posebna je pozornost posvećena taktilnoj i vizualnoj kvaliteti završne obrade plastike, kromirani umetci sad su matirani i nenametljivi, a boje su profinjenije.

Renault Clio 2016 (1)

Moguće je odabrati jedan od tri različita umrežena multimedijska sustava: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution ili novi pametni sustav R&Go dostupan u svim razinama opreme, a novi Clio prvi je Renault B-segmenta koji nudi kvalitetu zvuka Bose za nezaboravan doživljaj glazbe, uz bogatu ponudu sustava za pomoć u vožnji koji automobil čini još prilagodljivijim i okretnijim. Uz stražnje parkirne senzore Clio, ovisno o inačici, nudi i prednje parkirne senzore i kameru za vožnju unatrag dok je sustav Easy Park Assist dostupan u bogatije opremljenim inačicama te vozaču omogućuje da parkiranje prepusti automobilu.

Renault Clio 2016 (5)

Novi Renault Clio 2016 u ponudu uvodi štedljivi dizelski motor 1.5 dCi 110 sa šesterobrzinskim mjenjačem, uz benzinski motor TCe 120 sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem. Ukupno je dostupno 11 kombinacija motora i mjenjača. Novi Clio na hrvatsko tržište stiže u rujnu 2016., a trenutna početna cijena za Clio je 83.400 kuna.

Renault Clio predstavljen je 1990. godine i do sada je kroz četiri generacije prodan u 13 milijuna primjeraka, a popularnost Clija i u Hrvatskoj pokazuje podatak da je u svibnju ove godine u Hrvatskoj najprodavaniji novi primjerak bio upravo Clio (prodano je čak 548 primjeraka).

Ključne riječi:
2016 Clio novi prodaja automobila Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs