Vidiauto Automobili Predstavljamo Redizajnirani Hyundai Tucson

Autor: MJ Objavljeno: 24.11.2023. 08:25

Stiže redizajnirani Hyundai Tucson

Redizajnirani Hyundai Tucson

S četvrtom generacijom Tucsona, Hyundai je popeo u sam vrh najprodavanijih SUV-ova svoje klase. Aktualni redizajn bi se trebao pobrinuti da to tako i ostane

Kada je 2020. Hyundai premijerno pokazao novu generaciju svog kompaktnog, 4,5 metra dugačkog SUV-a, malo je tko ostao imun na njegovu radikalnu promjenu dizajna.

Uspjeh međutim nije izostao, a Tucson se prometnu u jednog od najpoželjnijih i najprodavanijih modela kako u Hrvatskoj tako i u ostatku svijeta.

Hyundai_Tucson_01

Nakon četiri godine, vrijeme je za uobičajeni redizajn no novi model koji bi na tržište trebao stići u proljeće 2024. neće donijeti tako radikalne promjene.

Barem ne izvana gdje takozvana parametrijska svijetla i dalje ostaju glavni znak raspoznavanja uz sada zaobljenija dnevna svjetla u odnosu na aktualna znatno oštrijih rubova.

Ipak, nova maska ostavlja širi dojam, a takvom vizualnom dojmu pomaže i donji spojler u srebrnoj boji koji se proteže do samih kutova vozila. Naravno, tu je i novi dizajn naplataka od lakih legura.

Hyundai_Tucson_03

Potpuno drugačije stvari izgledaju u unutrašnjosti gdje je lako pomisliti kako je riječ o posve novoj generaciji.

Za početak, potpuno je nova armatura te sada, za razliku od prije kada su bili fizički odvojeni, zasloni instrumenata i multimedije leže povezani u jednu cjelini po uzoru na Ioniq 5.

Ispod su otvori za ventilaciju u cijeloj dužini kokpita dok kontrole klimatizacije umjesto dodirnih površina koriste okrugle gumbe za podešavanje temperature. Umjesto prekidača na središnjoj konzoli, kontrola automatskog mjenjača sada dolazi u vidu ručice na stupu upravljača, a novi je i izgled trokrakog volana.

Hyundai_Tucson_04

Kako ostaje malo mjesta za klasični ručni mjenjač, moguće je da Hyundai posegne za trikom sestrinske tvrtke Kia te ponudi sasvim drugačiji dizajn unutrašnjosti takvih modela.

O samoj motorizacije još nema vijesti dok se u skladu s dosadašnjim trendovima očekuje kako će cijena blago porasti u odnosu na dosadašnji model koji starta od 26.190 eura.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.