Vidiauto Automobili Predstavljamo Pametni telefon umjesto ključa

Autor: MJ Objavljeno: 15.10.2023. 10:48

Nova Toyota Corolla – telefon umjesto ključa

Pametni telefon umjesto ključa

U unaprjeđenjima za modelsku godinu 2024., Toyota Corolla uvodi tehnologiju digitalnog ključa kao i nanoe-X sustav kvalitete zraka te nove opcije boja.

Toyota je u prvom dijelu godine predstavila obnovljenu Corollu koja je dobila i najnoviju (petu) generaciju hibridnog pogona.

Podsjetimo, peta generacija koristi hibridne sustave s 1.8 i 2.0 benzinskim motorima, čija je ukupna snaga povećan na 103 kW (140 KS) odnosno 144 kW (196 KS).

Toyota_Corolla_2024_04

Novi sustav je ne samo snažniji već i lakši te sa smanjenim mehanički i električnim gubicima što je dovelo do dodatnog smanjenja potrošnje.

Nakon novosti u pogonskom sustavu, Toyote u novostima za modelsku godinu 2024. stavlja fokus na lakoću korištenja i ugodniji boravak u automobilu.

Novi pametni digitalni ključ omogućuje pristup i pokretanje automobila putem pametnog telefona umjesto pomoću fizičkog ključa.

Pametni digitalni ključ kompatibilan je s Apple i Android telefonima i omogućuje pohranu do pet profila (korisnika) za svako vozilo.

Ovlašteni korisnik samo mora imati telefon pri sebi kako bi otključao vrata i pokrenuo automobil – nema potrebe za pokretanjem aplikacije za pristup.

Toyota_Corolla_2024_03

Tehnologija olakšava dijeljenje pristupa između članova obitelji ili ovlašćivanje drugih za korištenje vozila, poput osoblja u servisu i sl.

Sustav će također biti koristan tvrtkama prilikom korištenja u flotama vozila, kao i za platforme za dijeljenje automobila.

Osim lakšeg ulaska i pokretanja vozila, novi Corollin klimatizacijski sustav s nanoe-X tehnologijom pročišćavanja zraka, učinit će boravak u automobilu još ugodniji.

Sustav je razvio Panasonic, a uvodi ionizirane nano čestice vode u ventilacijski sustav. Neovisna laboratorijska istraživanja su potvrdila korisne učinke tzv. hidroksilnih radikala kada se koriste u zatvorenim prostorima.

Toyota_Corolla_2024_02

To uključuje sprječavanje aktivnosti bakterija i virusa koji se prenose zrakom, sprječavanje širenja plijesni, blokadu peludi i drugih alergena, razgradnju opasnih tvari u krutim česticama ispuha vozila kao i uklanjanje neugodnih mirisa.

Također, korištenje nanoe-X održava optimalnu razinu vlage u zraku kabine, što ima pozitivan učinak na ljudsku kožu i kosu.

Sve navedeno je pogotovo važno u urbanim sredinama  gdje je zagađenje zraka najveće.

Corolla Hatchback i Touring Sports modelske godine 2024. dobivaju i Super Green metalik boju, koja je dostupna isključivo u dvobojnoj izvedbi u kombinaciji s crnim krovom i nosačima krova.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.