Vidiauto Automobili Predstavljamo Obnovljeni Tesla Model 3

Autor: MJ Objavljeno: 01.09.2023. 15:37

Obnovljeni Tesla Model 3 s povećanim dosegom

Obnovljeni Tesla Model 3

Tesla je prikazao obnovljeni Model 3 koji čiji novi dizajn s unaprijeđenom aerodinamikom omogućuje povećanje dosega.

Obnova modela kodnog naziva 'Project Highland' donosi novi prednji branik s tanjim svjetlima, a Tesla ističe kako obnova  "donosi više profinjenosti, udobnosti i vrhunske kvalitete - iznutra i izvana - dok ostaje vjeran svojoj elegantnoj, jednostavnoj estetici dizajna."

Straga su nove svjetlosne grupe u obliku slova C i veliki difuzor na redizajniranom braniku.

M3-PRESS-KIT-23-4

Tesla navodi kako su vanjske izmjene, zajedno s novim aerodinamički optimiziranim dizajnom kotača od 18 i 19 inča, poboljšale aerodinamičku učinkovitost Modela 3.

To znači da je koeficijent otpora zraka smanjen na 0,219 što je omogućilo povećanje dosega Modela 3, čak i bez promjena u pogonskom sustavu.

Doseg izvedbe sa stražnjim pogonom je 513 km, dok izvedba Long Range s jednim punjenjem može prevesti 629 km, a s novim 18" ili 19" kotačima ove se brojke navodno mogu povećati na 554 km, odnosno na 678 km!?

M3-PRESS-KIT-23-10

Ubrzanje od 0 do 100 km/h za model sa stražnjim pogonom je 6,1 sekundu, odnosno 4,4 sekunde za Long Range izvedbu.

Udobnost bi trebala biti poboljšana novim akustičnim staklima, tišim gumama, poboljšanim ovjesom te boljim brtvljenjem odnosno dodatnim prigušenjem vibracija.

Iako je izgled unutrašnjosti vrlo sličan trenutno modelu, postoji nekoliko promjena. Upravljač ima novi dizajn s tipkama pokazivača umjesto ručica, a instrument ploča ima novu ambijentalnu rasvjetu.

M3-PRESS-KIT-23-11

Umjesto korištenja selektora pogona (ručice "mjenjača") na stupu upravljača, novi Model 3 dolazi s odabirom stupnjeva prijenosa putem središnjeg zaslona automobila.

Zaslon je i dalje veličine 15,4 inča, ali ima više iskoristivog prostora te nastavlja nuditi bežična ažuriranja.

M3-PRESS-KIT-23-5

Dva bežična punjača za telefon nalaze se ispod glavnog zaslona, a straga se nalaze novi infotainment zasloni veličine osam inča.

Na tržište dolazi u listopadu, a u Njemačkoj je novi Model 3 skuplji za 1.000 eura nego prije te sada osnovna verzija kreće od 42.990 eura, dok verzija s pogonom na sve kotače počinje s 51.990 eura.

M3-PRESS-KIT-23-8
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 27. rujan 1925.

9-27-1925  Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

U šumi Eifel započela je gradnja jednog od najpoznatijih svjetskih trkališta, Nurburgring. Staza je imala oko 21 kilometra i 72 zavoja. Tijekom godina staza odnijela brojne živote, a danas se u izvornom obliku koristi samo za rijetke prigode.

vs

.::.