Vidiauto Automobili Predstavljamo Obnovljeni Renault Captur

Autor: MJ Objavljeno: 04.04.2024. 22:55

Renault Captur: novi izgled i Google tehnologija

Obnovljeni Renault Captur

Obnovljeni Renault Captur donosi novi izgled, s kojim se kompaktni SUV uklapa u dizajn nove generacije modela te Google infotainment tehnologiju.

Captur je jedan od najuspješnijih Renault modela, a u 10 godina od premijere ukupno je proizvedeno više od dva milijuna primjeraka.

Kompaktni SUV (dužina 423,9 cm) donosi značajno drugačiji izgled koji je izveden po uzoru na električni Scenic E-Tech, redizajnirani logotip, zajedno s novim okomitim svjetlosnim svjetlima s obje strane novog prednjeg branika.

New Renault Captur E-Tech Hybrid - Esprit Alpine version_012

Potpuna LED tehnologija osvjetljenja serija je u svim modelima bez obzira na opremu.

Nudit će se ukupno 14 dvobojnih konfiguracija, a dvobojna izvedba je serija kod top opreme Esprit Alpine, koja je također novost u Captur ponudi.

New Renault Captur E-Tech Hybrid - Esprit Alpine version_013

U unutrašnjosti, svi modeli osim osnovnog opremljeni su 10,4-inčnim središnjim zaslonom osjetljivim na dodir kojeg pokreće OpenR Link s Android Automotive 12 sustavom, što je prvi put da se sustav ugrađuje u ovoj klasi.

Google Maps i Google Assistant dolaze ugrađeni, s više od 50 aplikacija dostupnih putem Google Play trgovine.

New Renault Captur E-Tech Hybrid - Esprit Alpine version_014

Ispred vozača je 10,25" digitalna instrumentna ploča, a bežični Apple CarPlay i Android Auto također su standard.

U Capturu ne koristi se koža već reciklirane tkanine odabrane dijelom zbog svog niskog ugljičnog otiska, a modeli Esprit Alpine posebno imaju presvlake izrađene od više od 26 posto recikliranih tkanina koje se mogu reciklirati.

New Renault Captur E-Tech Hybrid - Esprit Alpine version_023

Ostali dodaci u top opremi uključuju aluminijske sportske papučice, plave kontrastne prošive i motive francuske trobojnice u kabini.

Prostor u kabini je ostao isti, a Captur je zadržao kliznu stražnju klupu, pa sa stražnjim sjedalima pomaknutima naprijed ima 536 litara prtljažnika, odnosno 422 litre kada je klupa pomaknuta unatrag.

Obnovljeni Captur dostupan je s do 18 pomagala za vozača, od adaptivnog tempomata do upozorenja na umor vozača, a također ima novi gumb 'My Safety' koji vozaču omogućuje aktiviranje personaliziranih postavki za ADAS paket.

New Renault Captur E-Tech Hybrid - Esprit Alpine version_027

Renault je dotjerao geometriju ovjesa kao i karakteristiku upravljača kako bi unaprijedio vozna svojstva.

Ponuda motora počinje s trocilindričnim TCe 90 1,0-motorom s 90 KS i 160 Nm momenta koji se prenose preko ručnog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa.

1.3 TCE sa 140 KS i 260 Nm koristi mild hibridnu tehnologiju i koristi ručni mjenjača sa šest brzina, a isti motor u izvedbi s automatskim mjenjačem ima 270 Nm.

New Renault Captur E-Tech Hybrid - Esprit Alpine version_035

Nudit će se i LPG izvedba s 1,6-litarskim motorom snage 100 KS i automatskim mjenjačem.

Hibridna izvedba kao i ranije koristi 1,6-litartski benzinski motor snage 69 kW (94 KS) i dva elektromotora, glavni sa 26 kW i starter-generator sa 18 kW uz bateriju kapaciteta 1,2 kWh. Ukupna sistemska snaga je 145 KS.

New Renault Captur E-Tech Hybrid - Esprit Alpine version_060

Kao što je i prije bio slučaj, hibrid  uvijek kreće na struju, a u gradskom režimu i do 80% vremena može koristiti isključivo električni pogon.

Obnovljeni Captur krenut će u prodaju u drugoj polovici 2024., a kupci će moći birati između Evolution, Techno ili novog Esprit Alpine paketa.

New Renault Captur E-Tech Hybrid - Esprit Alpine version_047
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.