Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi Mercedes-Benz EQT i eCitan

Autor: MJ Objavljeno: 11.05.2023. 11:24

Mercedes-Benz EQT i eCitan: kompletiranje električne ponude

Novi Mercedes-Benz EQT i eCitan

Mercedes-Benz je predstavio nove potpuno električne modele, EQT kao višenamjensko obiteljsko vozilo te dostavni eCitan za gospodarsku primjenu

Mercedes-Benz je aktualnu generaciju Citana predstavio u kolovozu 2021., a model koji je razvijen u suradnji s Renaultom je osvojio i titulu "International Van of the Year".

Sada je predstavljen električni eCitan, za komercijalnu upotrebu, kao i luksuzniji EQT koji cilja na privatne korisnike koji žele višenamjensko vozilo s električnim pogonom.

Mercedes_EQT_02

I EQT i eCitan dolaze s motorom od 90 kW i baterijom iskoristivog kapaciteta 45 kWh, što odgovara onome što ima Renault Kangoo E-tech Electric koji je već neko vrijeme na tržištu.

AC punjač snage 22 kW je standard u modelu EQT te opcija u eCitanu koji u seriji ima 11 kW, dok je najveća snaga DC punjenje 80 kW.

Mercedes_EQT_03

Novi EQT  dugačak je 4.498 mm (baš kao i T-klasa), međuosovinski razmak iznosi 2716 mm, a izvedba s duljim međuosovinskim razmakom i sedam sjedala stiže kasnije ove godine.

Klizna vrata koja s obje strane vozila omogućuju olakšan i praktičan pristup putničkom prostoru. Stražnja klupa se standardno preklapa, a iza nje se nalazi golemi prtljažni prostor s niskim utovarnim rubom, koji je posebice važan za obitelji.

Mercedes_EQT_04

EQT za grijanje standardno koristi toplinsku pumpu dok je ista opcija za eCitan, što omogućuje optimalno korištenje energije i veći doseg i u hladnim danima.

I ovdje nalazimo dugačak popis opreme s kojeg je potrebno posebno istaknuti standardni MBUX infotainment sustav sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir te kompatibilnost s Android Auto/Apple CarPlay sustavima.

23C0128_207

Naravno, EQT ima i iznimne sigurnosne standarde pa se serijski nude pomoć pri kretanju na uzbrdici, pomoć pri udaru bočnog vjetra, nadzor umora vozača, pomoć pri kočenju koja detektira pješake i bicikliste te zadržavanje vozila u voznoj traci.

Uz to je moguće dobiti i Active Distance Assist DISTRONIC, koji automatski održava postavljenu brzinu, odnosno prilagođava je vozilu koje se nalazi ispred te Active Steering Assist koji održava putanju vozila u sredini vozne trake.

Mercedes_eCitan
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.