Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi Alfa Romeo Milano

Autor: MJ Objavljeno: 11.04.2024. 12:23

Alfa Romeo Milano: poznata rješenja u avangardnom dizajnu

Novi Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo je prije nekoliko godina prestao proizvoditi Mito, a sad se s modelom Milano vraća u klasu kompaktnih gradskih modela.

Milano je rezultat poznate Stellantisove formule te koristi modularnu e-CMP2 arhitekturu koju već poznajemo iz modela Opel Mokka, Fiat 600, Peugeot 2008 i Jeep Avenger. Također, nova Alfa nudit će se u dvije izvedbe: s električnim ili 48 V mild hibridnim pogonom.

AR_MIlano_02

Novi Milano je jedan od većih modela na e-CMP2 platformi budući da u duljinu mjeri 417 cm, što je slično kao i Fiat 600. Iako koristi uobičajene element Alfa Romeo dizajna, oni su u ovom slučaju prilično "slobodno" interpretirani, a ostaje za vidjeti kakve će biti reakcije javnosti.

Električni Milano koristi uobičajenu Stellantis bateriju kapaciteta 54 kWh (50,8 kWh iskoristivih) i snagom punjenja do 100 kW, ali će se nuditi dvije opcije motora.

AR_MIlano_03

Milano Elettrica imat će elektromotor snage 115 kW (154 KS) te 410 km dosega, dok će Milano Elettrica Veloce imati snažniji elektromotor s 176 kW (240 KS), širi trag kotača, 25 mm niži ovjes, mehanički Torsen diferencijal, 20" naplatke i pojačane kočnice.

Benzinski (hibridni) pogon nosi oznaku Milano Ibrida, a radi se o 1,2-litarskom trocilindričnom benzinskom motoru snage 100 kW (136 KS) koji je zatim pojačan električnim motorom od 21 kW integriranim u automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, omogućujući 50% pogona na struju u gradskoj vožnji.

AR_MIlano_04

Ibrida će se u početku nuditi s pogonom na prednje kotače, ali je najavljena i Q4 izvedba s pogonom na sve kotače. Iako nema podataka vjerojatno će dijeliti rješenja Jeep Avengera 4xe, koji ima  dodatni elektromotor na stražnjoj osovini

U unutrašnjosti Milano ostaje vjeran Stellantisovim rješenjima s dva 10,25", jednim za digitalnu instrumentnu ploču, a drugim za infotainment, ali s dizajnom Alfinih "duplji" i otvorima za zrak u obliku lista djeteline.

AR_MIlano_05

Tu je i konvencionalnija središnja konzola s poznatim Stellantis prekidačima, a u Alfi ističu kako će se infotainment sučelje lako prilagoditi, zahvaljujući 'widgetima' aplikacija koji se mogu povlačiti po zaslonu i spremati na mjestu.

Alfa kaže da Milano nudi 400 litara prtljažnika, što je velikodušno za klasu, plus dodatni prostor ispod poklopca motora EV verzija za pohranjivanje kabela za punjenje.

Bez obzira na pogon, Milano će biti dostupan u tri razine opreme, Techno, Premium i Sport.

Spominje se početna cijena od 39.500 € za električnu te 29.900 € za hibridnu verziju.

AR_MIlano_06
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.