Vidiauto Automobili Predstavljamo Nove kvalitete Dustera

Autor: MJ Objavljeno: 29.11.2023. 16:56

Nova Dacia Duster – treća generacija

Nove kvalitete Dustera

Treća generacija Dacije Duster donosi atraktivan dizajn, više napredne tehnologije i sebi svojstvena pametna rješenja. Novost je hibridni pogon, dizela više nije u ponudi no ostaje izvedba 4x4 koja bi trebala biti terenski još sposobnija. Početna bi cijena također trebala ostati ispod 20.000 eura

Od premijere 2013. do danas, Dacija je prodala više od 2,2 milijuna Dustera. Ili otprilike tisuću primjeraka dnevno, što jasno govori o uspjehu Dustera.

Dacia_Duster_002

Treća generacija ne namjerava posustati i još atraktivniju karoseriju postavlja na novu platfomu Renault koncerna CMF-B.

Dacia_Duster_003

Upravo bi ona trebala biti zaslužna za više mjesta u kabini, posebno sprijeda u širinu odnosno straga za koljena (+30 mm) budući da ukupnom dužinom od 434 cm novi Duster praktično ostaje na razini prethodnika.

Dacia_Duster_004

Jedino je u visinu sada 3,7 cm niži nego prije što ga optički čini vrlo robusnim i širokim. Profitirao je i prtljažnik koji sada nudi 427 l korisnog prostora.

Dacia_Duster_005

Značajno je unaprijeđena i unutrašnjost, posebno u višim razinama opreme (od Expression) gdje su po prvi puta dostupni 7-inčni digitalni instrumenti ili 10,1-inčna multimedija blago zakrenuta prema vozaču.

Dacia_Duster_006

Ipak, i početna oprema Essential nudi puno toga – ručnu klimu, fiksne krovne nosače, stražnje parking senzore, tempomat...

Dacia_Duster_007

S novim Dusterom stiže i inovacija u vidu YouClip pametne opreme koja služi kao držač za čvrsto i sigurno odlaganje brojnih stvari poput mobitela, torbi, vrećica, boca i sličnog.

Dacia_Duster_008

Osnovu motorizacije i dalje čini četverocilindarski ECO-G 100 s kombinacijom pogona na benzin i plin. Korak iznad je mild hibridni (48V sustav) TCe 130 koji je jedini dostupan s pogonom na sve kotače.

Dacia_Duster_009

U potonjem slučaju Duster na terenu značajno profitira od novog sustava 4x4 Terrain Control koji nudi pet načina rada.

Dacia_Duster_010

Na kraju je tu hibridna varijanta snage 140 KS s kombinacijom benzinskog i e-motora kakvu poznajemo i modela Jogger.

Dacia_Duster_011

Novi Duster bi se na tržištu trebao pojaviti početkom iduće godine, a iako će cijena blago porasti, za očekivati je kako će početna varijanta ostati dostupna ispod 20.000 eura. 

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.