Vidiauto Automobili Predstavljamo Nova generacija Toyote C-HR

Autor: MJ Objavljeno: 26.06.2023. 22:30

Toyota C-HR: ekstravagantan dizajn i hibridni pogoni

Nova generacija Toyote C-HR

Nova generacija Toyote C-HR ima zahtjevnu zadaću ponoviti uspjeh prethodnika, a Toyota će to pokušati napraviti ekstravagantnim dizajnom te usavršenom tehnologijom hibridnog pogona.

C-HR je u svojoj prvoj generaciji označio prekretnicu Toyota dizajna i najveći svjetski proizvođač je napokon počeo raditi automobile koji su bili ne samo kvalitetni već i lijepi.

Stoga ne čudi da je ovaj model bio silno uspješan te je u prvoj godini samo u Europi prodano 120.000 komada, a do danas više od 700.000 što je izniman rezultat u pretrpanom segmentu kompaktnih SUV modela.

chr-pre-launch-shot13-withouttalent

Očekivanja od druge generacije su jako velika, a Toyota ih pokušava ispuniti dizajnom koji se u velikoj mjeri naslanja na novi Prius u električni bZX4, a dojam bi trebali upotpuniti dvobojna karoserija i 20" kotači

Također, treba istaknuti kako je novi C-HR razvijen i konstruiran u Europi gdje će se i proizvoditi.

chr-pre-launch-shot12

Toyota se potrudila što bolje integrirati sve elemente karoserije (uvučene kvake i sl.) kako bi se dobio što čistiji dizajn s poboljšanom aerodinamikom učinkom.

Novi je model dugačak 4.360 mm, što je par centimetara kraće od prethodnika dok je međuosovinski razmak istih 2.640 mm.

chr-pre-launch-shot36

U unutrašnjosti dominiraju  12,3-inčna instrumentna ploča te infotainment zaslon osjetljiv na dodir iste veličine, dok su materijali više razine kvalitete nego kod prethodne generacije.

Opcijski se nudi i head-up zaslon, ambijentalno osvjetljenje u 64 boje, panoramski krov i JBL ozvučenje. Crveni detalji i GR oznaka pripadaju GR Sport Premiere Edition izvedbi sa sportskim detaljima iznutra i izvana.

chr-pre-launch-shot08

Novi C-HR koristi GA-C platformu, a pogone ga isključivo hibridi. Na raspolaganju su dva obična hibrida, s benzinskim 1,8-litarskim motorom i ukupnom snagom od 133 KS te s 2,0-litarskim benzinskim motorom i sistemskom snagom od 198 KS.

Tu je i plug-in hibridna izvedba koja također koristi 2,0-litarski benzinski motor, ali je sistemska snaga 223 KS, dok litij-ionska baterija kapaciteta 13,8 kWh omogućuje električni doseg od 66 km.

chr-pre-launch-shot25

Također, hibrid s 2,0-litarskim motorom se nudi i u izvedbi s pogonom na sve kotače, s dodatnim elektromotorom na stražnjoj osovini.

Osnovni model s 1,8-litrenim hibridnim pogonskim sustavom ubrzava od 0 do 100 km/h za 9,9 s te postiže najveću brzinu od 170 km/h, dok 2,0-litarski model s prednjim pogonom do 100 km/h treba 8,1 s, odnosno 7,9 s u izvedbi s pogonom na sve kotače.

chr-pre-launch-shot24

Plug-in hibrid do 100 km/h sprinta za sportskih 7,4 s te postiže 180 km/h, a zahvaljujući funkciji "geofencing", automatski se prebacuje na električni pogon kad uđe u područje gdje je vožnja dopuštena samo vozilima s niskom stopom štetnih emisija.

Cijene još nisu poznate.

chr-pre-launch-shot31
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.