Vidiauto Automobili Predstavljamo Mazda3 i Mazda CX-30 modelska godina 2024.

Autor: MJ Objavljeno: 27.08.2023. 23:57

Mazda3 i Mazda CX-30 s poboljšanim sigurnosnim i infotainment sustavima

Mazda3 i Mazda CX-30 modelska godina 2024.

Modelska godina 2024. donosi poboljšanja i optimizaciju sustava zaštite i sigurnosti, nove infotainment značajke Mazda Connecta s poboljšanom funkcionalnošću za pametni telefon te nove boje ceramic metallic i zircon sand.

Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. donose četiri poboljšane značajke aktivne sigurnosti: dodatak upozorenju nepažljivom vozaču (Distracted Driver Alert), poboljšano autonomno kočenje u nuždi u noćnim uvjetima vožnje (Autonomous Emergency Braking AEB), poboljšanu točnost adaptivnog tempomata (Intelligent Speed Assist ISA) kao i poboljšanja prilagodbe brzine u sustavu pomoći u vožnji pri gustom prometu (Cruising & Traffic Support CTS).

2024_Mazda_CX-30_02

 Kod oba modela u izdanju za 2024. također su uključena važna ažuriranja kibernetičke sigurnosti za zaštitu od prijetnji IT-a. S ovim ažuriranjima, automobil je sada sigurniji no ikada.

2024_Mazda_CX-30_04

Tu su i ergonomska unaprjeđenja unutrašnjosti koja uključuju usavršeni infotainment zaslon i softver, zamjenu postojećih USB-A priključaka s USB-C priključcima i suptilne, ali vrlo učinkovite promjene rasporeda kontrola u kabini kako bi se optimizirala jednostavnost korištenja.

Kontrolama na upravljaču također su suptilno izmijenjene boje, tamnija nijansa vozaču olakšava očitavanje tipki za savršenije iskustvo vožnje.

Mazda3_01

 Također, Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. mogu se pohvaliti najnovijim Mazda Connect infotainment značajkama i poboljšanom funkcionalnošću za pametni telefon.

Navigacijske upute iz sustava Apple CarPlay i Android Auto sada se mogu prikazivati na aktivnom vozačkom zaslonu (Active Driving Displayu), prvom takve vrste za Mazdu.

Ova značajka povećava sigurnost i praktičnost za vozače, omogućujući  im da drže pogled na cesti dok primaju bitne informacije o navigaciji.

Mazda3_02

 Sada su dostupne bežične verzije oba sustava Apple CarPlay i Android Auto što čini povezivanje vašeg telefona s automobilom lakšim no ikad. Kod oba modela sada je  uključena podloga za bežično punjenje mobilnih uređaja bez potrebe za kabelima za punjenje.

Poboljšani središnji zaslon od 10,25 inča omogućuje vozačima da lako vide informacije u stvarnom vremenu, a prikaz navigacijske karte je proširen zahvaljujući prozirnim okvirima zaslona.

Mazda3_03

 Ažurirani navigacijski sustav sada ima funkciju online pretraživanja točaka interesa, čineći rezultate pretraživanja točnijim, relevantnijim i korisnijim.

Poboljšanja također uključuju usavršavanje funkcije kartiranja izvan cesta koja zajedno s 3D žiroskopskim senzorom točno izračunava položaj vozila, čak i u područjima gdje je GPS prijem loš.

Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. dostupne su u širokom spektru boja eksterijera, a potpuno nove boje su ceramic metallic i zircon sand koje su dodane postojećem izboru. 

Mazda3_04
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.